Hvilken vinterjakke passer best for deg?

De beste tilbudene for Mars 2023

vinterjakke

Vinteren har for alvor gjort sin innmarsj, med minusgrader de fleste steder i landet. Det kan se ut som om Norge går en kald vinter i møte. Det er kanskje på tide for deg å kjøpe en varm vinterjakke? Fordelen med å skulle kjøpe dette plagget i Norge er det enorme utvalget av forskjellige typer jakker som finnes til denne tiden av året. Når du bor i et skikkelig vinterland slik vi gjør er det ikke mangel på klærne. Men vinterjakke til både dame og herre er som oftest dyre plagg. Og hvis du først skal investere i en vinterjakke bør du være sikker på at du kjøper den riktige.

Hva skal du bruke vinterjakken din til?

Dette er det første og beste spørsmålet du bør stille deg selv før du begynner å kikke. Det kan godt hende du finner en kjempestilig vinterjakke som ikke passer behovene dine. Og hvis du ikke får brukt jakken er det jo ganske poengløst å kjøpe den. Trenger du en skikkelig varm vinterjakke? Da er det lurt å se etter en dunjakke, og gjerne en som er forholdsvis lang. Hvis du for eksempel reiser kollektivt og må gå mye rundt i vinterværet er det godt å ikke fryse. Skal du på den annen side primært bruke jakken ut og inn av bilen er det ikke fullt så viktig at den er varm. Det kan også være en god idé å vurdere om du skal bruke jakken til utendørsaktiviteter. Har du barn som liker å leke i snøen? Vet du at du skal bruke vinterjakken mye på tur i skogen? Uansett hva du har tenkt å bruke vinterjakken din til er det lettere å finne den riktige hvis du vet hva du skal bruke den til på forhånd.

Hvor lenge vil du ha vinterjakken?

Er det viktig for deg å ha en moteriktig vinterjakke? Eller er dette en investering for flere sesonger frem i tid? Selv om du får begrenset søket ditt ganske mye med bruksområde er det fortsatt stor prisforskjell på jakkene. Hvis du vet at du kommer til å kjøpe en ny vinterjakke neste år er det dumt å bruke tusenvis av kroner hver gang. Da kan det være like lurt å kjøpe en rimeligere jakke fra år til år. Men det kan jo hende du tenker at denne vinterjakken skal holde en del vintre fremover. Som oftest henger pris og kvalitet tett sammen. Selv om det er fristende å kjøpe en billig jakke for å spare penger kan dette bli dyrere for deg på lang sikt. Ta deg råd til en skikkelig investering dersom vinterjakken er tenkt til en god stund fremover.

Hva er vinterjakken laget av?

Det er ikke til å stikke under en stol at noen vinterjakker er mindre miljøvennlige enn andre. Dersom du er opptatt av dette er det noen merker du bør styre unna. Canada Goose har eksempelvis fått mye kritikk for sin bruk av coyote-pels på jakkekragene sine. Andre merker får kritikk for bruk av billig barnearbeid i produksjonen av vinterjakkene. Sjekk opp merket du har sett deg ut vinterjakke fra hvis du er opptatt av forsvarlig klesproduksjon. I tillegg til dette er det noen tekstiler som har høyere kvalitet enn andre. Dette vil selvfølgelig reflekteres i prisen på jakken. Men hvis du er ute etter en vinterjakke som skal holde en god stund bør du lete etter kvalitetstekstiler og skikkelig produksjon.

Funksjonalitet eller utseende?

Dette er et evig spørsmål som gjelder for alle klesplagg. Men når det kommer til vinterjakker er det særskilt viktig. Og for de fleste vil dette komme tilbake til hva de skal bruke vinterjakken sin til. Hvis du vet at du skal bruke den til fritidsaktiviteter og opplevelser er det lurt å skaffe noe med god funksjonalitet. Trenger du mange lommer? En god hette? Mulighet for å justere på de forskjellige bitene av jakken? Da bør du se etter en vinterjakke som er laget primært med tanke på praktisk bruk. Om du på den annen side er mest opptatt av hvordan jakken ser ut trenger du ikke være så veldig nøye med dette. Allikevel er det noen ting som alltid er lurt å ha på en vinterjakke. Gode lommer, varme tekstiler og en hette er greie minimumskrav å gå ut fra.

Hvor mye kan vinterjakken koste?

Dette vil være et viktig punkt for de fleste, om de skal ha vinterjakke til dame eller herre. Dersom du er ute etter en billig vinterjakke er det best å se bort fra merker. Velg ut hvilke ting du har mest bruk for i vinterjakken din og gå etter den rimeligste. I dette tilfellet kan det også være en god idé å kikke på bruktjakker. På Finn.no ligger det tusenvis av vinterjakker til både dame og herre. Hvis du ønsker å spare penger kan du også følge godt med på rabattkode-nettsider. Her vil du som oftest finne gode tilbud og kan få deg en fin og ny vinterjakke til en rabattert pris. Dette er lurt uavhengig av hvilken prisklasse du kikker i. Du finner for eksempel en Moose Knuckles vinterjakke for dame hos Kouture til halv pris.

Uansett hva du trenger vinterjakke til er det en god idé å tenke litt over hva som er viktig for deg. Da kan du være sikker på at du får et klesplagg du blir glad i og en vinterjakke som vil holde deg varm vinteren gjennom.

Sjekk ut rabattkodene til disse populære butikkene:

🍭 NYESTE BUTIKKER

  • ebay rabattkode
  • christianiabelysning nettavisen rabattkode
  • brødboksen rabattkode
  • Bygg og Hage rabattkode
  • shaibox rabattkode
  • C33 rabattkode
  • miinto rabattkode