Gå til sidens hovedinnhold

Sommerens heteste bilspill

«Race Driver: Grid» er årets foreløpig beste bilspill.

(Spillmagasinet): I fjor sommer slapp britiske Codemasters rallyspillet «Colin McRae: Dirt» og applausen ville nesten ingen ende ta (vi ga det terningkast fem). Spillet bød blant annet på en deilig tilfredsstillende kjørefølelse, masse innhold, og en grafikk som var til å dø for.

«Race Driver: Grid» kjører på samme spillmotor som «Dirt», og rallysirkuset er byttet ut med diverse former for asfaltracing. I tillegg til tradisjonelle enkeltløp (hvor du kjemper mot opptil 20 konkurrenter), kan du blant annet delta i sladdekonkurranser. De mange banene er for øvrig alle godt designet og spredd utover hele verden.

Ikke for pyser

At løpene i «Race Driver: Grid» utelukkende forgår på asfalt, gjør at spillet ligger nærmere «Gran Turismo 5 Prologue» og «Forza Motorsport 2» enn sin rallybror. Likevel, når de to inviterer deg hjem på tørr kjeks, te og klassisk musikk, varter «Grid» opp med pølser, øl og rock.

Se bildene fra spillet nedenfor. Artikkelen fortsetter under karusellen.

21

For Codemasters nyeste bilspill er mer «Balls to the wall» enn Beethovens 5. symfoni. Farten er skyhøy og ikke minst fartsfølelsen enorm, de lisensierte bilene oppfører seg deilig semi-realistisk (med andre ord akkurat som i «Dirt»), motstanderne er både dyktige til å kjøre og livsfarlige, og takket være at det bestandig skjer noe er løpene alltid spennende.

Innebygd tidsmaskin

For eksempel er det hele tiden noen som prøver å presse seg forbi, noen har kollidert så det ligger biler over hele banen, eller du er på vei inn i et parti fullt av livsfarlige gjenstander. I motsetning til i «Gran Turismo 5 Prologue» og til dels «Forza 2» har Codemasters fått på plass en skikkelig skademotor, så en krasj kan få alvorlige følger.

Se skademotoren i aksjon i denne videoen:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(10654,1);

SE FLERE VIDEOER:Utviklerdagbok #1 | Utviklerdagbok #2 | Trailer

Heldigvis har utviklerne valgt å gi oss en liten fordel ved å implementere en slags tidsmaskin. I løpet av et løp kan du, et begrenset antall ganger, spole tiden tilbake til før kollisjonen. På den måten reduseres antall omstarter og dermed opphold i spillopplevelsen, og du kan aldri spole så ofte at spillet blir for enkelt.

Masse innhold

«Enkelt» kan for øvrig ikke brukes på noe i «Grid», selv på laveste vanskelighetsgrad byr det på en utfordring. I tillegg tar det en god stund før du har full kontroll på samtlige av de mange ulike bilklassene, som seg hør og bør oppfører for eksempel en Mustang seg veldig annerledes enn en Formel 3-bil.

Et nærmest perfekt bilspill!

Selv om spillet hadde vært lett, hadde du likevel brukt lang tid på å komme deg gjennom det. I tillegg til den mildt sagt enorme enspillerdelen - som både lar deg kjøre på tid, være freelancesjåfør for andre racinglag, og drive ditt eget lag – lar «Grid» deg konkurrere mot opptil elleve andre spillere over nett.

Dessverre byr ikke spillet på noen form for lokal flerspiller, noe ihvertfall jeg synes er dårlig.

En ny hit

Grafikken og lyden er bedre enn i «Dirt» og noe av det beste jeg har opplevd, og bortsett fra at spillet mangler en lokal flerspillerdel er «Race Driver: Grid» perfekt. Det er stort, utfordrende, underholdende, tilfredsstillende, actionfylt, og pent, og det er alt som skal til for å gjøre meg fornøyd.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken