Gå til sidens hovedinnhold

- Hackere så på meg på badet via min laptop

Studine (20) ble overvåket av hackere via sitt eget webkamera

(SIDE2): - Det er skremmende å tenke på at folk har sett på meg uten at jeg har visst om det.

Rachel Hyndman opplevde sitt livs mareritt da hun oppdaget at hun ble overvåket av hackere via sin egen datamaskins webcamer, mens hun tok et bad. Dette skriver Daily Mail.

Den 20 år gamle studenten forteller at hun skulle slappe av i badekaret, mens hun så på en DVD, da hun oppdaget at webkameraet automatisk slo seg på. Plutselig mistet hun kontrollen over sin egen bærbare maskin, og ulike programmet på maskinen slo seg på uten at hun foretok seg noe.

- Det er skremmende å tenke på at folk har sett på meg uten at jeg har visst om det. Jeg lurer på hvor ofte de har gjort det, uten at jeg har oppdaget det. Tanken på at noen hadde tilgang til meg i dette private øyeblikket er forferdelig, sier briten, til BBC Radio 5.

Studinen vurderte å anmelde hendelsen til politiet, men kviet seg til dette fordi hun var redd de ville le av henne.

Har du opplevd noe lignende? Kontakt meg på elin.reitan@nettavisen.no.

HØR RADIOINTERVJUET HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

Ofrene kalles slaver
Hendelsen med Hyndman er imidlertid ikke unik.

At hackere, gjennom å sende ut et virus, skaffer seg tilgang til andre datamaskiner er relativt vanlig, og i miljøet kalles det for «ratting».

Via viruset, som sendes i en e-post som oppfordrer ofrene til å for eksempel å laste ned et bilde eller høre på en låt, skaffer hackerne seg fullstendig tilgang til personens datamaskin. De kan slå på webkamera om de ønsker det, se gjennom filer og åpen og lukke programmer fra der de måtte befinne seg.

Ofrene kalles slaver og en Finsk mann skal ha uttalt, til BBC Radio 5, at den vanlige mannen i gata kan kjøpe seg tilgang til å se på slavene for et mindre pengebeløp.

- Kunne se at de ble skremt
En 16-åring fra London skal ha hacket mer enn 100 datamaskiner, og brukte webkameraet til å se på cirka halvparten av sine offer.

- Jeg så egentlig ikke etter noe spesielt, bare deres reaksjon. Jeg åpnet tilfeldig sider, mens personene satt ved sine datamaskiner - sjokkerende sider - og så fikk de å se skremmende bilder elle noen som skriker, og så kunne man se at de ble skremt. Det finnes sleske folk som poster bilder av kvinnelige slavet. Jeg er ikke så inn i det, skal 16-åringen har uttalt, til radiokanalen.

Firebarnsfar dømt
Den lave risikoen for å bli tatt på fersk gjerning er en av årsakene til at den unge briten fortsetter med denne atferden.

Men hackere har blitt tatt.

Matthew Anderson (36) skal ha blitt fengslet i 18 måneder etter at han ble funnet skyldig for å ha hacke flere enn 200.000 datamaskiner med et virus som ga han tilgang til ofrenes webkamera.

Firebarnsfaren fra Skottland skal ha overvåket flere kvinner i sine hjem, inkludert jenter helt ned i 16-årsalderen.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken