Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk ut Sherlocks kvinne

Robert Downey Jr. håndplukket henne i rollen som Sherlock Holmes' lidenskap.

(SIDE2:) I bøkene om Sherlock Holmes har han et relativt distansert forhold til kvinner. Han er ofte sjarmerende og beleven, men det er ingen av kvinnene som blir værende ved ham.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Hun som slapp unna
Kun én kvinne omtales som den som stjal mesterdetektivens hjerte, nemlig Irene Adler. Adler er en liten mesterhjerne som driver i de mer lysky bransjer. Og hun klarer å lure Sherlock, noe som selvfølgelig gjør han vanvittig interessert. I filmen «Sherlock Holmes» antydes bakhistorien. Og i bøkene opptrer hun faktisk kun i én historie fysisk, men hun nevnes i flere.

Da skuespilleren skulle finnes for «Sherlock Holmes», gikk den til kanadiske Rachel McAdams. Og det var Robert Downey Jr. eller Sherlock selv som kjempet om å få henne ansatt.

Filmsjefene mente nemlig at 31 år gamle Rachel var for ung for den snart 46 år gamle Robert.

Rachel McAdams fikk faktisk sitt gjennombrudd som den andre jenta i Lindsay Lohans «Mean Girls», men det er Downeys stahet overfor filmsjefene som nå gjør henne stor. Ikke det av den stilige McAdams ikke kan stå på egne bein. Hun spiller hovedrollen i filmatiseringen av Audrey Niffeneggers kjente roman «Den tidsreisendes kvinne».

Ny moteyndling
Under premierene på «Sherlock Holmes» er hun blitt hyllet som den som bringer den gamle hollywoodglamouren tilbake. Rachel McAdams pynter seg alltid på premierer og hun gjør det med sans for variasjon, enten det gjelder klesstil eller hårfarge.

– Om du er i tvil om hvilke hårfrisyrer du bør gå for i 2010 så trenger du bare å kikke på Rachel McAdams på den røde løperen, skriver InStyle.

Også andre motemagasiner som Grazia hyller Rachels stil.

For rollen som Irene Adler måtte den slanke stjernen imidlertid gjennom den vanskelige øvelsen å bli strammet opp i korsett.

– Jeg forsøkte å sperre magen ut så mye som mulig for å forsikre meg om at det fremdeles var luft igjen så jeg kunne si replikkene mine, sier hun.

Selv om Irene Adler kun opptrer i én Sherlock Holmes-historie, er det ingen som tviler på at hun vil dukke opp og lage nye problemer for Sherlock i film to når denne går i produksjon.

2753

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken