Dama til Petter Northug begynner å gi skiesset solid konkurranse om oppmerksomheten til det norske folk. Snart er hun ikke «dama til Petter», men bare «Rachel Nordtømme».

Folkets bevisst rundt Rachel har vokst jevnt og trutt, men det var da hun opprettet en egen blogg at det virkelig tok av.

- Aller helst vil jeg bli kjent som idrettsstjerne. Det er jo idrett bloggen min handler om, og det er det som opptar størstedelen av livet mitt, forteller hun til magasinet Mann.

Rachel går imidlertid ikke av veien for å vise litt hud på bloggen sin - og nå i Mann. Fotoshooten var imidlertid ikke helt som hun hadde forestilt seg.

- Det var annerledes enn jeg hadde tenkt meg, jeg måtte jo stå oppreist i veldig mange timer. Jeg er jo stort sett vant med å spring, eller å ligge godt til rette i sofaen. Men det var artig! Man føler seg jo som en modell når man står der. Du er i fokus, og har folk som kler på deg og sminker deg. Jeg tror det er noe alle jenter kan tenke seg å være med på, sier hun, sier hun til magasinet.

Nordtømme forklarer at klær på kroppen også er en forutsetning for å gjøre det bra i friidrett. Det er ingen regler som bestemmer hvor mye klær løperne kan ha på seg. Nordtømme kunne løpt i kjeledress om hun ville det.

- Men da hadde det nok ikke gått spesielt fort, sier hun til magasinet, og forklarer at det er helt problemfritt å løpe nærmest i truse.

- Ja, jeg synes det føles helt naturlig å løpe slik, og det kan være litt hemmende med en shorts som går lenger ned på bena. Jeg liker i grunnen best å løpe i truse, jeg, sier hun.