(Jernbanetorget/Yeye): I studiolokalene til Radio 1-programmet «Frokostshowet» sitter programleder Jill Bottolfsen. Hver ukedag mellom klokken 10 og 14 leder hun programmet «Jill på jobb». Men om et halvt år kan hun og 55 andre ansatte i landets største lokalradio – målt i lyttertall – stå uten jobb etter at Medietilsynet i dag fratok Radio 1 Oslo sin konsesjonen til å drive lokalradio i Oslo og Stavanger de neste syv årene.

Hva synes du om at Radio 1 blir tatt av lufta? Si din mening i bunn av saken!

- I sjokk
Da konsesjonstildelingen ble lagt frem klokken 12 var Jill Bottolfsen som vanlig på lufta med sitt program. Samtidig var det allmøte i redaksjonslokalene.

- Jeg sprang litt frem og tilbake for å holde meg oppdatert. Da jeg leste på dataen i studio at vi mistet konsesjonen ble jeg kvalm. Rett og slett kjempekvalm. Det var big time sjokk å få vite at Radio 1 Oslo skal bli fjerna, sier Bottolfsen til Yeye.

Også administrerende direktør i SBS Radio, som eier Radio 1, er overrasket over tildelingen.

- Dette er helt vannvittig. Noen har forsøkt å utradere Radio 1. Men vi gir oss ikke så lett, sier Bente Klemetsdal i en pressemelding.

Forsvinner nyttårsaften
- Det første som slo meg var: «Hvor skal jeg jobbe nå?», men så tenkte jeg videre at, herregud, Radio1 er en institusjon. Hva slags land lever vi i? Skal det ikke være lov å lykkes? spør en gråtkvalt programleder oppgitt.

- Det hele er forbanna uvirkelig og jævlig unfair, raser Bottolfsen.

Dersom Medietilsynets vedtak blir stående, vil Radio1 forsvinne fra radiofrekvensene i Oslo og Stavanger nyttårsaften. Men kanalen har ikke tenkt å gi seg uten kamp. Øyeblikkelig etter konsesjonstildelingen var et faktum, satte SBS Radios advokater seg ned for å skrive en anke. Jill Bottolfsen håper Medietilsynet tar til fornuften.

- Jeg håper de legger til grunn at dette er en arbeidsplass for 55 mennesker. Det går bra lyttermessig, det går bra økonomisk; hva faen må de kødde sånn for da? sukker hun.

SBS Radio har som et plaster på såret fått tildelt konsesjon til å drive radio i Asker og Bærum og på Nesodden, men det hjelper likevel ikke de Radio 1-ansatte.

- Skal fortsatt lage god radio
Men til tross for at dagen i dag er svært tung for de ansatte i Radio 1, så lover Bottolfsen at lytterne ikke skal merke det på radioen.

- Radio 1 er høykvalitets radio, og selv om dagen i dag er ufattelig trist, så skal vi faen tute meg fortsette å lage dritbra radio, lover hun.

Folkeaksjonen er i gang
Mange er dypt uenige med Medietilsynets konklusjon og en rekke grupper er opprettet på Facebook, blant annet «La Radio 1 leve!» og «Nei til å stenge Radio1!».

I tillegg har radiokanalen selv startet en aksjon hvor de ber lytterne sende inn mail til leve@radio1.no med navn og sted.

Hva synes du om at Radio 1 blir tatt av lufta? Si din mening her!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!