(SIDE2:) NAV-ansatte har mer enn nok å henge fingrene i for tiden med den stadig voksende arbeidsledigheten og etterdønningen av den store reformen de har vært gjennom.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hva står NAV for?
Da er det kanskje ikke rart at det går litt i ball for dem som jobber der når de blir spurt hvor de faktisk jobber. Radio1 i Trondheims Frokostshowet kom nemlig på at de faktisk ikke vet hva NAV står for.

FrokostShowet i Trondheim bestående av Lars Petter Berg, Anne Judith Wik og Espen von Ibenfeldt bestemte seg for å finne det ut.

Overraskelsen var imidlertid stor da de skjønte at de ansatte heller ikke husket navnet på sin egen arbeidsplass. Sju kontorer ble ringt og like mange svar ble gitt.

- Anne Judith Wik slengte ut et spørsmål i gårdagens FrokostShow på Radio 1 Trondheim. «Hva står egentlig NAV for?» Spørsmålet kom litt bardust på meg så jeg bestemte meg for å finne det ut. En telefon til NAV ble tatt, men noe klart svar ble det ikke. En telefon til, og enda en uten noe klart svar, forteller programleder Lars Petter Berg til Side2.

- Men N da?
- Hva det står for? Arbeid og velferd, sier en hyggelig dame når Berg ringer.

- Men N da? Spør han.

- Norsk!...Eh nei, Norges...vent litt, svares det.

Totalt jernteppe
Radio1 ringer så videre. Alle er svært imøtekommende, men spørsmålet tar mange på senga. For mange står det plutselig helt stille. Enkelte setter over til sjefen, mens andre steder blir hele kontoret engasjert.

- Norges...nei Nasjonal arbeids og velferds...Ikke Nye? Spør damen...Nasjonal, messer den andre. Er det ikke nye? spør den første igjen.

HØR DET HYSTERISK FESTLIGE KLIPPET HER:

HTML EMBED

(gjengitt med SBS Radios tillatelse)

- Til slutt ringte jeg Arbeids- og inkuderingsdepartementet og traff en saksbehandler som, etter å ha slått det opp ga oss et svar, forteller Berg.

Og visste du det?
NAV står for «Ny arbeids- og velferdsforvaltning». NAV har imildertid blitt et egennavn siden det ble opprettet og gikk fra å være Aetat til å bli altså den nye arbeids- og velferdsforvaltningen.

NAV og utbetaling av dagpenger og ledighetstrygd er et brennhett tema i disse dager. Så brennhett at både Rune Nilson i RadioNorge og Radio1 i Trondheim har laget hver sin sang om og til NAV.

Her kan du høre Radio1 i Trondheims NAV-sang (sangen er skrevet av Lars Petter Berg og fremføres av medprogramleder Anne Judith Week)

HTML EMBED

(gjengitt med SBS Radios tillatelse)

Her kan du høre den mer generelle NAV-sangen til Rune Nilson i Radio Norge

HTML EMBED

(gjengitt med SBS Radios tillatelse)

Radio1s FrokostShowet går lokalt fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim hverdager 06:00 - 10:00

Radio Norges Morgenshowet går hver dag mellom 06:00 - 10:00.

SJEKK OGSÅ UT ØRJAN BURØES FORSØK PÅ FETETIRSDAG

Gikk opp 2,6 kilo under sending