(SIDE2): I dag kan Roskilde-festivalen bekrefte at de har klart å overtale Radiohead til å ta turen til Danmark til sommeren.

Ikke til Norge
Både Quartfestivalen i Kristiansand og Hovefestivalen i Arendal har hatt klare ambisjoner om å hente de britiske kredrockerne til sommeren.

Ifølge Dagbladet.no la festivalen inn et bud på ca. fire millioner kroner tidligere i år, nesten det dobbelte av hva The Who fikk for å spille i år. Det har åpenbart ikke vært nok.

- Vi har fått beskjed av våre bookingfolk om at de dessverre ikke kommer til å spille på Quart til sommeren, sier daglig leder i Quartfestivalen Daniel Nordgård til avisen.

Usikker
Øyafestivalen forteller at Radiohead heller ikke kommer til å spille hos dem. Hove har heller ikke helt troa.

- Det er per dags dato usikkert hva som skal skje i Norden, utenom Roskilde, sier Hovefestivalens Per Osmundsvaag til Dagbladet.no.

Forrige gang Radiohead gjestet Roskilde-festivalen var i 1997 etter at de for alvor hadde fått sitt definitive gjennombrudd med klassikeren «Ok Computer».

Gratis album
Bandet har fått svært mye oppmerksomhet i høst etter at de la ut sitt siste album eksklusivt for salg gjennom sine egne nettsider til en pris folk kunne bestemme selv.

Les også:Vil ha boikott av Radiohead
Les også:Radiohead gir bort album

Roskilde-festivalen 2008 finner sted fra 3. - 6. juli. Billetter kan kjøpes fra 1. desember.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!