Gå til sidens hovedinnhold

- Sammenligner oss med a-ha

«Radioresepsjonen» tror de har en lang og lovende karriere foran seg.

(SIDE2): I beste hollywoodstil ankom «Radioresepsjon»-trioen Frognerseteren iført stramme dresser, og store pelskåper.

Se flere bilder fra pressekonferansen lengre ned i saken!

Her skulle de avsløre hva de skal foreta seg etter at deres ukentlig TV-program, «Radioresepsjonen på TV», har sin siste sending 16. Februar.

- Etter samråd med hverandre og NRK har vi kommet fram at vi skal tilbake på NRK P3 fra 21. februar, forklarte Steinar Sagen til det fremmøtte pressekorpset.

- Veiledende avstemming
Hans to makkere, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim, nikket bekreftende til utsagnet.

De tre hadde i uken før avsløringen engasjert publikum i en avstemning som skulle avgjøre deres fremtidige skjebne, hvor både «Gjøre et stort brekk ala NOKAS» og «Gjøre Genesis tributekonsert på Telenor Arena» var blant de ti alternativene.

- Avstemningen var veiledende, den var for å lodde stemningen for hva folk synes. Vi trengte bekreftelse, svarer Sagen på spørsmål fra Side2 om hvor stor innvirkning avstemning hadde på det endelige valget.

Men selv om avstemningen i seg selv aldri var avgjørende for om de skulle tilbake på radio eller ikke, var det helt klart dette alternativet som hadde størst oppslutning blant folket. Nesten 67 prosent av de som engasjerte seg i avstemningen vil nemlig høre trioen gjøre comeback på P3.

- Om det hadde vært 100 prosent som ville at vi skulle lage Genesis tributekonsert, så måtte vi ha vurdert om vi kanskje skulle gjort det i tillegg. Det er det fortsatt snakk om, men ingenting er avklart. Problemet er at målgruppen ikke vet hva Genesis er, forklarer programlederne og ler.

- Og så spiser jeg speltbrød
Trioen tror ikke folk vil bli lei av dem med en gang, spesielt nå som de bare vil høres og ikke ses.

-D et er det som er problemet med å være fast ansatt i NRK. På et eller annet tidspunkt så vil folk bli lei av oss. Folk blir lei av alle som har vært lenge på lufta i NRK, påstår Tore.

- Jeg bruker å sammenligne oss med a-ha. De holdt på i 25 år og mange ble jo lei, men de hadde jo mange fans hele veien, skyter Steinar inn.

Både Tore og Steinar er raskt ute med å navngi sine mer eller mindre aktuelle forbilder. Tore ser seg selv mest som Pål Waaktaar-Savoy, mens Steinar sammenligner seg med Morten Harket.

- Da blir jeg han tredje, han Pål Furuholmen, sier Bjarte.

Foruten å være overbevist om at folk ikke vil bli lei dem, ramser de opp flere likheter mellom seg selv og 80-tallsidolene.

- Morten Harket kan ikke spille noe instrument. Det kan ikke jeg heller. Og så er vi begge ganske gode til å synge med «attitude», spøker Steinar.

-Og så sliter vi også med å slå gjennom i USA, legger Bjarte til.

- Ja, og så spiser jeg speltbrød, sier Bjarte i den oppfatning at a-ha gjengen også gjør det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nytt og gammelt
At de tre velkledte herremennene hadde invitert pressen til Frognerseteren var heller ingen tilfeldighet. Siden de lager både TV og radio for folket, og Frognerseteren er folkets arena, mente de at lokaliseringen var perfekt.

Det er også verdt å merke seg at når den nye utgaven av «Radioresepsjonen» på radio sparkes i gang, gjøres dette på tidligere kong Kong Olavs bursdag, 21. februar, og han var jo som ogsp kjent en folkets mann.

Det nye programmet vil ha samme sendetid som tidligere, og vil som vanlig podkastes. I tillegg til flere av de faste postene, kan trioen også avsløre en av de nye postene på programmet.

- Det er en del nye spalter. Current affairs har jeg stor tro på. Det handler om aktualiteter. Dette er første gang vi tar for oss aktualiteter i «Radioresepsjonen», avslørte trioen under pressekonferansen.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken