Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 20. januar 1964. I 2014 har bladet med andre ord sitt 50-årsjubileum.

Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell, ifølge Wikipedia.

Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

Det var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene. Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks og Marisa Miller hatt æren.

Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet. Det er med andre ord knyttet store forventninger til årets utgivelse.

Sports Illustrated har ikke bare utgitt jubileumsnummet «50 Years of Beautiful», de har også publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk. Vel verdt å bruke litt tid på.

Produsentene passer også på å publisere videoer fra fotoseansene på magasinets youtubekanal. Flere av videoene har millioner av visninger. Nedenfor har vi plukket de ti mest sette videoene Sports Illustrated Swimsuit Issue har publisert frem til i dag.

Den mest populære modellen kan kanskje nevnes spesielt. Raica Oliveira har aldri prydet forsiden til Sports Illustrated Swimsuit Issue, men var med i bladet i 2007. Målt i magasinets mest populære videoer på YouTube, er det likevel ingen som kommer i nærheten av 29-åringens over 50 millioner visninger. Nestemann på lista har «bare» ti millioner.

#01 Raica Oliveira

HTML EMBED

#02 Jeisa Chiminazzo

HTML EMBED

#03 Irina Shayk

HTML EMBED

#04 Brooklyn Decker

HTML EMBED

#05 Bar Refaeli

HTML EMBED

#06 Jessica White

HTML EMBED

#07 Kate Upton

HTML EMBED

#08 Danica Patrick

HTML EMBED

#09 Marisa Miller

HTML EMBED

#10 Athletes Wives

HTML EMBED

Se alle de mest populære videoene her.