Gå til sidens hovedinnhold

Raider Indias største børs

Mulig Hugin-eier har kjøpt en stor bit av Indias største børs.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Verdens børser er virkelig i konsolideringsvinden. NYSE Group Inc. har sammen med tre andre utenlandske investorer sikret seg 20 prosent av aksjene i Indias NSE, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Foruten selskapet bak New York Stock Exchange har også den gedigne investeringsbanken Goldman Sachs & Co., General Atlantic og SoftBank Asian Infrastructure Fund alle kjøpt en fem prosents eierandel i indiske National Stock Exchange, NSE.

- Denne alliansen markerer en betydelig milepæl for NSE i utviklingen av en plass for seg selv i det globale scenarioet, sier NSE-topp Ravi Narain, ifølge Reuters.

Den indiske børsen startet opp i juni 1994, og i 2005/06 var den daglige aksjeomsetningen på 1,4 milliarder dollar. Det indiske markedet har gått som en kule de siste årene og landets hovedindeks er priset til rundt 25 ganger antatt inntjening.

Sammenslåingene florer
Den amerikanske giganten NYSE, New York Stock Exchange, er veldig lystne på å ekspandere og slå rot i alle verdens hjørner.

Den norske informasjonstjenesten Hugin inngikk i desember i fjor en avtale om at selskapet skal selges til den paneuropeiske børsen Euronext. Euronext, som eier børser i Amsterdam, Paris, Brussel og Lisboa har igjen en avtale gående med NYSE.

Børskonglomerat
NYSE Group kom tidligere i fjor med et stort bud på Euronext på rundt 60 milliarder kroner. Det nye selskapet skal hete NYSE Euronext, og vil bli det første transatlantiske børsselskapet.

- Det mest logiske stedet ville være Asia, sa NYSE-sjef John Train da han kommenterte ytterligere ekspansjoner, under pressekonferansen i sammenheng med Euronext-avtalen.

Dette viser seg altså nå å stemme, og kanskje får Hugin i fremtiden sendt meldinger til Asia.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping