(BIIPMAG): Etter at det mandag ble lagt ut videosnutter på Youtube av villmannskjøring på E6 nord for Fauske, med en toppfart på over 240 km/t, foreslår FrP-politiker nå en egen aldersgrense på førerkort for gutter.

Les også: Her stryker du på førerprøven

Krav om modenhet
Ifølge NRK etterlyser nestlederen i justiskomitéen på Stortinget, Jan Arild Ellingsen, et eget regelverk for gutter, og legger til grunn at man da kan stille et annet krav om modenhet og alder for gutter enn man gjør for jenter.

- At unge gutter driver denne formen for kjøring for å vise hvor gode sjåfører de er, og samtidig gjør det med fare for å skade andre for livet eller drepe folk, gjør at jeg mener det er på tide å diskutere alle midler som kan få en slutt på dette, sier han til NRK.

Ungdomsfiendtlig
Leder i Senterungdommen, Christina Ramsøy, mener FrPs forslag er ungdomsfiendtlig.

- Det er feil å begrense all ungdoms frihet bare fordi noen oppfører seg dårlig. Det er diskriminerende, og det rammer flere enn det som er nødvendig, sier hun, og påpeker at Norge har mange aktive ungdommer som er avhengige av bil for å komme seg til skole, jobb og trening, og ellers ha et aktivt liv.

- Det er uakseptabelt at en 22 år gammel gutt må bli kjørt av mamma på A-lagstrening fordi han ikke har førerkort.

Les også: - Unge sjåfører er store egoister

Egne ungdomsstraffer?
I stedet mener Ramsøy at fokuset bør ligge på trafikksikkerhet i skolen og holdningsskapende arbeid blant ungdom.

- Det trengs straffer som virkelig svir, og vi må ha treffsikre virkemidler som treffer de som er et problem i trafikken, sier ungdomspartilederen.

- Senterungdommen har bommet
Formann i Fremskrttspartiets Ungdom, Ove Vanebo, mener Senterungdommen har bommet dersom de tror at dette er offisiell FrP-politikk.

- Jan Arild Ellingsen kom med dette innspillet nettopp som et innspill, og som noe han ville vurdere.

- Tvert imot har FrP i partiprogrammet at vi vil senke aldersgrensen på førerkort til 16 år, for å få unge mennesker enda tidligere ut i trafikken, sier Vanebo til biipMag.

Hva mener du? Diskutér under!

Les også:
- Fjern aldersgrensene på kino
Gratis musikk til unge velgere
-Tja til tjall, nei til narko
Vil ha egen promillegrense for ungdom

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her