Gå til sidens hovedinnhold

Verdens største bilsamling

Den er verdt én milliard kroner og bygget opp av en norskamerikaner.

Lyst på Forden til Starsky & Hutch – eller en Bentley til 70 millioner? Hvem har ikke det. Men mange har ikek råd, da er det greit å vite at det er lov å titte, ikke kjøpe.

Pakk kofferten og dra til USA. På verdens største samling av veteranbiler er nemlig alle biler i prinsippet til salgs – selv om ikke alle har en prislapp.

Mange sjeldne biler

Samlingen finner du på Imperial Palace Hotel i Las Vegas – og den er bygget opp av den norsk-amerikanske; avdøde kasinokongen Ralph Engelstad. Eksentrikeren elsket veteranbiler, og samlet i stor stil.

– Engelstad døde i 2002, han var en flott fyr å jobbe for. I dag eies samlingen av en privat stiftelse, som både kjøper og selger veteranbiler. Vi får tusenvis av besøkende hvert år, men bare en håndfull er her for å kjøpe.

Daglig leder Ray Thompson er selv en ivrig samler, og poserer stolt foran sin egen 1989 Chevrolet Corvette. Bilen hans er en av kun 30 som er laget akkurat slik. Racingbilen kan bli din hvis du legger igjen 100 000 dollar hos Ray.

En svært velholdt 1930 modell Bentley Corsica Coupe er utstillingens dyreste. Minst 70 millioner må du bla opp for å få eieren i tale - det er litt drøyt selv for en Vi Menn-reporter på tur.

Samlingen er intet annet enn imponerende - og svært variert. Sjekk bildene, og les om de unike bilene!

Kommentarer til denne saken