Gå til sidens hovedinnhold

Raphaël Poirée søker jobb på Facebook

- Jeg har tre barn å forsørge og kan ikke vente lenge med å skaffe meg ny jobb, sier skiskytterlegenden, som er blitt rammet av kuttene i oljebransjen.

Den lave oljeprisen har ført til omfattende kutt i oljenæringen det siste året. I begynnelsen av måneden ble det kjent at rundt 500 permanente stillinger i Aker Solutions’ norske subsea-del forsvinner.

En av dem som er rammet av kuttene i Aker Solutions, er den tidligere skiskytterstjernen Raphaël Poirée. 41-åringen begynte i selskapet i 2014, men står nå uten arbeid.

- Noen som har bruk for hans tjenester?
Tirsdag morgen delte Poirée en statusoppdatering fra en Facebook-venn der det går frem at han er på jakt etter ny jobb:


Mangler fagbrev

- Jeg fikk beskjed for en uke siden om at jeg har mistet jobben i Aker Solutions grunnet nedskjæringene i oljebransjen. Ettersom jeg ikke har fagbrev, var jeg forberedt på at dette kunne skje, sier Poirée til NA24.

41-åringen har jobbet i Aker Solutions i to år, blant annet som hjelpeelektriker på oljeplattformene Gullfaks C og Snorre A i Nordsjøen. Når september renner ut, har han hatt sitt siste tolvtimersskift.

- Jeg har trivdes veldig godt som oljearbeider. Men nå haster det å finne en ny jobb; jeg har tre barn å forsørge og kan ikke vente lenge, forteller Poirée.

Har vært landslagssjef
41-åringen avsluttet en stor skiskytterkarriere, der han blant annet vant åtte VM-gull og verdenscupen fire ganger, i Holmenkollen i 2007. Siden den gang har han blant annet jobbet som trener i Norges Skiskytterforbund og som landslagssjef for Hviterussland.

For Poirée står imidlertid ikke en jobb innen idretten øverst på ønskelisten akkurat nå.

- Skiskyting har vært en stor og viktig del av livet mitt, men for tiden har jeg lyst til å jobbe med andre ting – jeg ønsker å dele min livserfaring med andre mennesker.

Poirée forteller at drømmejobben er å arbeide for et stort selskap, med arbeidsoppgaver som foredragsholding, effektivisering, produktivitet, arbeidsmiljø og helse.

- En vanlig mann
Han tror det kan være vanskelig for mange kjente personer å stå frem med personlige problemer.

- Jeg føler meg som en vanlig mann, og er nå blitt rammet som vanlig mann. Jeg ønsker å fortelle at livet ikke nødvendigvis er en dans på roser selv om man er en kjent person som har suksess tidligere i livet.

Forlovet i år
I desember 2009 var Poirée utsatt for en alvorlig ulykke med en firhjuling. Franskmannen, som har tre barn med sin tidligere kone Liv Grete Skjelbreid, måtte gjennom en nakkeoperasjon og lang rehabilitering.

- Jeg ble rask frisk etter ulykken og slapp unna uten varige mén, forteller Poirée.

Raphaël og Liv Grete skilte lag i 2013. I mai i år ble det kjent at han har forlovet seg med Anne Tunes (39).

36.000 oljejobber forsvinner
I midten av august la NAV frem tall som viser at mer enn 36.000 jobber i oljebransjen er varslet kuttet. Tallet omfatter varsler om oppsigelser og permitteringer i perioden fra juni 2014 til juni 2015, og situasjonen i oljenæringen er på ingen måte blitt bedre etter sommeren.

Årsaken til de dramatiske omstillingene er i hovedsak utviklingen i prisen på nordsjøolje, som har falt fra en topp på 115 dollar fatet i fjor sommer til dagens nivå på under 48 dollar.

Har du en jobb som kunne passe Raphaël? Han nås på denne e-postadressen.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken