Gå til sidens hovedinnhold

Rare romanser

Romantiske komedier med et skjevt blikk på kjærligheten er høstens slagere på kinoene.

(SIDE2.NO): Høstens romantiske filmopplevelser er litt annerledes enn man er vant til fra den fronten.

I fjor kom komedien «Sideways» som for så vidt gjorde det samme. I år er det filmskapere som Jim Jarmusch, Curtis Hanson og John Turturro som gir oss romantiske opplevelser litt utenom det vanlige på filmduken.

Les Bill Murrays råd til Cannes -Oppsøk aldri en eks

Grov romanse
Bill Murray oppsøker sine eks-kjærester med vekslende hell i Jim Jarmuschs allerede kritikerroste film «Broken Flowers», en komedie om kjærlighet som du garantert ikke har sett før.

John Turturro lar oss også få romantikk av den litt røffe sorten i «Romance and Cigarettes», der Kate Winslet skal ha en så grov munnbruk at Turturro visstnok selv skal ha følt at den måtte dempes.

Gammeldags
Actionfylt romantikk og romantikk på gammeldags vis blir det også når Zorro gjenoppstår i «Legende om Zorro». Både Antonio Banderas og Catherine Zeta-Jones henger med.

Romantisk og magisk blir det også i «Forhekset» om TV-produsenten som hyrer en ekte heks (Nicole Kidman) i hovedrollen i hans nye situasjonskomedie.

Nybrotts-romantikk
Flere av høstens premierer er ikke direkte romantiske komedier, men trekker veksler på den romantiske fortellerstilen. «I dine sko» med Cameron Diaz og Toni Collette handler mye om romantikk, men egentlig mest om to søstre.

«Down in the Valley» er romantikk på vrangen, der unge Evan Rachel Wood starter det som i utgangspunktet virker som et oppbyggelig forhold til den langt eldre Ed Norton.

Orlando Bloom finner lykke med Kirsten Dunst i «Elizabethtown» ,som handler mer om å returnere til sine røtter enn å få dama.

De klassiske
Men vil du ha de klassiske, gode romantiske komediene der det meste går etter oppskriften, skal du styre mot «Just Like Heaven».

Reese Witherspoon og Mark Ruffalo gikk rett til topps på amerikanske kinoer med denne filmen. Ruffalo er den unge arkitekten som flytter inn i en leilighet bare for å finne at ånden til den forrige kvinnelige eieren fremdeles lever der.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken