Gå til sidens hovedinnhold

Rasismeanklager mot politiet

«Hva skjedde med Sarah?» er bedre enn den forrige serien, men mangler intensitet og nærhet.

Hva skjedde med Sarah? (Trial & Retribution XII: Paradise Lost) – Storbritannia 2006. Regi: Alex Pillai. Med: Victoria Smurfit, David Hayman, Adrian Lukis og Clint Dyer.

For andre gang i påsken kan TV-seerne få møte politietterforskerne Roisin Conner og Michael Walker. Miniserien er bedre enn den forrige.

Denne gangen får politiet problemer med rasismebeskyldninger i tillegg til vanskelighetene med å fange morderen.

En ung, hvit kvinne blir voldtatt og drept. Hennes svarte kjæreste Milton blir snart mistenkt for drapet. Men han mener han er uskyldig, og etter et langt avhør prøver han å begå selvmord. Dette medfører at politiet får beskyldninger om rasisme og at de føler presset etter å finne den skyldige enda sterkere enn før.

«Hva skjedde med Sarah?» er ikke en intens spenningsserie hvor publikum knapt klarer å vente på at den skyldige blir tatt. Men den klarer likevel å underholde og å holde på publikum gjennom begge episodene.

Som i den forrige serien, «Hva skjedde med Madeleine?», har den noen svakheter. Igjen går det litt for treigt. Blant annet inneholder serien for mange innslag av Roisins nye kjærlighetsforhold. Selv om det er fint å bli kjent med andre sider av karakterene, blir dette forholdet for kjedelig.

Seriens bruk av splitscreen fungerer ikke denne gangen heller. Splittscreen bør kun brukes når det er helt nødvendig og når det brukes gjennomtenkt. Sånn virker det ikke her.

NRK velger å sende serien i løpet av én fredagskveld, og du slipper dermed å vente til neste dag før du får se avslutningen. Hvis du foretrekker langsomme, psykologiske krimserier, er filmen verdt å bruke kvelden på. Foretrekker du action og dramatikk, bør du se noe annet.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk