HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=5f5IGil0lUL2EjUNBhI3jhoaJGS26TUrgFRIBAUtzY2A041dZCVA6mDoFWkGfpHeFLvVPYVoYO-adySU25BOK6rNctsPUpCq&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Vibeke Skofterud (35) demonstrerte i flere år at hun var en hardhaus som skiløper, og i TV3s «Råskap» viser hun at den egenskapen ikke er noe hun har lagt av seg etter at skiene endte på hylla.

Skofterud er en av 12 idrettsutøvere som denne høsten konkurrerer på TV om å være landets tøffeste. Og da gir man seg ikke. I kveldens episode blir hun regelrett slått rett ut i det hun får en diger tømmerstokk i hodet.

- Jeg skjønte at det kunne være alvorlig, for jeg hadde veldig fokus på pusten, som gikk veldig tungt. I det jeg prøvde å svelge, så stakk det i kjeven, da skjønte jeg det kunne være litt alvorlig, sier Skofterud til Side2, om hvordan hun opplevde dramatikken.

LES også: Råskap: Kari Mette fikk panikk i det iskalde vannet

- Hadde flaks

Skofterud er en av fire gjenværende deltakere, etter at hun i forrige uke kom videre til semifinalen etter å ha vært ute i duell. I semifinlaen sammen med henne er bokser Kai Robin Havnaa, ishockeyspiller Alexander Bonsaksen og freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen.

Men alt går ikke som tenkt.

Tømmerstokken sneier bakhodet til Skofterud i det hun er i full fart på vei forbi, og det er tydelig at smellen er kraftig. Hun blir slått rett i bakken og har store smerter, og legeteamet er raskt på plass og sjekker Skofterud for eventuelle skader og får på henne nakkekrage.

- Jeg har aldri opplevd lignende hodeslag, men jeg hadde også flaks i og med jeg ikke fikk den på toppen av hodet. Da kunne det gått mye verre.

- Sinnsykt redd

Skofterud er på lag med Havnaa, som reagerer synlig på hodeslaget.

- Jeg ble kald i hele kroppen, og sinnsykt redd, sier han i videoklippet, som du ser øverst i artikkelen.

Uhellet skjedde som sagt under konkurranse, og Skofterud er usikker om det hadde innvirkning på hennes videre prestasjon.

- Jeg hadde hele tiden et mål om å yte mitt beste. Så er det jo ikke heldige å få en 70 kilo tung stokk i skallen, men jeg var veldig bevisst og motivert på at ikke det skulle gjøre at jeg røyk ut. Men vi var på sykehus og tok bilder, og jeg visste ikke hvor alvorlig det var - og jeg sov mye i etterkant.

Diger kul

TV3 sier det er vanskelig å forutse alt, men at de setter sikkerheten høyt.

- Dette er tilfeldigheter og derfor vanskelig å forutse. Sikkerheten til utøverne er alltid hovedprioritet for oss. Det er jo derfor vi har med en egen traumelege på settet, som ankom situasjonen med én gang. Men vi ser jo i etterkant at vi burde ha plassert et skille mellom stokkene – slik vi gjør i tilsvarende konkurranse dagen etter, sier pressekontant i TV3, Andreas Framnes, til Side2.

Etter at lege har undersøkt Skofterud, er det ikke lange tiden ski-esset bruker på å hente seg inn.

- Vibeke stiller til start dagen etter, dog med en real Donald-kul, og beviser jo med dette hvorfor hun har kommet så langt i Råskap. Hun har den lille ekstra vinnermentaliteten og råskapen som skal til for å hevde seg blant de beste, sier Framnes.

Hardhaus

Skofterud er ikke uvant med å utfordre seg selv. Hun har også deltatt i «71 grader Nord», som også bød på tunge utfordringer.

- Jeg elsker det, herregud. Det er utenfor komfortsonen magien skjer. Da de presenterte konseptet i «Råskap» ble jeg veldig gira med en gang. Men det var mye tøffere enn jeg hadde sett for meg. Det var veldig nære på at mange av øvelsene ikke var gjennomførbare, og det gjorde det enda kulere å klare det, sier Skofterud, som forteller at miljø og opplevelse har vært veldig bra.

- Det er som regel det når man samler idrettsutøver. At det er forskjellige idretter er ikke så farlig, for man er ganske likt skrudd sammen, og det er alltid interessant å høre hvordan de har hatt det.

Flere baller i lufta

Skofterud har blant annet OL- og VM-gull i stafett å vise til etter en karriere som en av landets beste skiløpere. Hun annonserte at hun legger opp i august i år.

LES også: Skofterud legger opp

Fremover står det mye på tapetet forteller hun, men hun vil ikke gå i detaljer på så mye av det.

- Jeg er i startgropa på mye, som jeg ikke kan si så mye mer om tingene ennå. Men jeg har nok å drive med for å si det slik, sier hun, og vil heller ikke kommentere om hun blir å se mer på TV fremover.