(iOslo.no) Denne leiligheten i Granstangen på Furuset er det eneste Rasool-brødrene har igjen etter dommen mot dem i Oslo tingrett, ifølge etterforskningsleder John Roger Lund ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Men også denne leiligheten kan de miste.

7-10 millioner
- Vi har blant annet inndratt fire penthouseleiligheter i Brasil, med en antatt verdi på 7-10 millioner kroner. I tillegg har vi også inndratt klokker og klær til en samlet verdi av om lag 950.000 kroner, sier Lund til iOslo.no.

Leiligheten på Granstangen, som i lengre tid har vært i familien, fikk politiet imidlertid ikke inndratt. Dommerne i Oslo tingrett var nemlig ikke enige med påtalemakten, og ga dem ikke medhold i inndragningen.

Perifert
I tillegg er én leilighet i Gransdalen og én i Pakistan i familiens eie, men disse tilhørte så perifere deler av slekten at de ikke ble inndratt.

- Vi fikk ikke medhold for å inndra disse, men det vil bli vurdert tatt med når saken skal opp i lagmannsretten, sier Lund.

Han mener det nitidige arbeidet med å finne ut hvilke eiendeler som kan inndras er svært viktig i slike saker.

- Inndraging i disse miljøene er viktigere enn fengselsstraff, fordi de bygger seg verdier på den kriminelle virksomheten. Det rammer hele samfunnet, sier Lund.

Hefte
Etterforskningslederen forteller at politiet har tatt hefte i leiligheten på Granstangen. Det betyr at politiet kan selge leiligheten ved tvangssalg, dersom de dømte ikke kan gjøre opp for verdiene de skylder.

Han forteller at etterforskningen av saken også fikk fram noen av miljøets måter å hvitvaske penger på.

- Vi avdekket at en av dem har brukt 15 personer i familien, vennekretsen og gjengmiljøet til å hvitvaske litt over en million kroner, sier Lund.

Han forteller at en av måtene er å ta med kontanter ut av landet. En annen mye brukt metode er at penger blir overført til en konto en dag og tilbakeføres etter noe tid. Dette betegnes som et lån.

- Disse «lånene» er det lett å avdekke når vi går inn i saken, sier Lund.

Les flere nyheter fra iOslo.no.