Gå til sidens hovedinnhold

Rastløse mennesker er slankere

Forskere har beregnet hvor mange ekstra kilo man legger på seg dersom man sitter mye i ro.

Initiativer som kan få folk med en passiv livsstil til å bevege seg bare litt ekstra kan få betydelig innvirkning på den verdensomspennende fedmeepidemien, skriver Dagens Medicin.

Overvektige sitter mer
Det er et amerikansk pilotprosjekt som har vist hvor stor effekten av å være mer aktiv her. Her deltok 20 personer som ikke mosjonerte til vanlig. Ti av disse var slanke, mens ti av dem var overvektige.

Alle ble utstyrt med spesialundertøy som målte selv den minste bevegelse. Måleresultatene viste at de overvektige i gjennomsnitt satt mer enn to timer lenger enn de tynne hver dag.

15 kilo ekstra i året
Forskernes beregninger viste at de tynne forsøkspersonenes rastløshet resulterte i at de forbrant 350 kalorier mer om dagen enn de overvektige. Dersom de overvektige hadde vært like aktive ville de hver gått ned cirka 15 kilo i året.

Forskerne mener derfor at tiltak som kan få folk ut av godstolen kan få betydelig innvirkning på fedmeepidemien. De understreker at dette bare er et pilotprosjekt og at resultatene må sjekkes i større undersøkelser før de kan slå fast at dette stemmer 100 prosent.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken