Gå til sidens hovedinnhold

Rått og rutinert fra DumDum

Prepple er stadig så intens at han kan underholde Rockefeller alene. Les anmeldelse og se bilder.

(Rockefeller / SIDE2): Prepple Houmb ser ut som om han holder på å miste fortstanden da han blir varm i trøya på scenen. Nesten 20 år etter DumDum Boys gav ut debutalbumet «Blodig Alvor Na Na Na Na Na Na» beviser bandet nok en gang at de er i en klasse for seg.

DumDum åpnet konserten på Rockefeller fredag med «Fritt fram», og allerede da begynte det å koke i hodet på publikum og vokalist Prepple Houmb.

Ethvert band må drømme om en frontfigur som Preple, vi har sett han få adrenalinkick på scenen gang på gang og han skuffer heller ikke denne gangen.

Mye tyder på at en ny plate fra DumDum snart spilles inn, og fredag fikk publikum en smakebit på noen av de nye låtene. Låten «Gå på vannet» er en av nyvinningene som ble luftet for publikum, med et svært fengende gitarriff levert av Kjartan Kristiansen.

Konserten var likevel litt treg i starten. Da Kristiansen fikk problemer med gitaren etter å ha introdusert «Møkkamann», begynte imidlertid publikum å våkne til liv. Dette så ut til å tenne bandet også, og da Kristiansen til slutt fikk liv i gitaren igjen og dro den herlige introen på låten, var det en fryd å være publikummer.

Derfra og ut leverte de gamle rockerne varene så det holdt. Med nesten samtlige av de gamle slagerne på spilleplanen fikk publikum valuta for pengene. Blant høydepunktene var «Slave» som ble levert i en rocka Kiss-inspirert versjon.

Prepple våkna også til liv i løpet av «Møkkamann», og da han i løpet av avslutningslåta «Metallic Hvit» kasta genseren kokte det over for publikum.

Som alle band med respekt for seg selv, tok bandet en velfortjent pause før de lot publikum klappe dem ut på scenen igjen. Som en del av ekstranummeret hyllet de Joachim Nilsen ved å spille hans gamle slager «Gjeld». Et innslag som ble etterlyst da Jokke ble hedret på Rockefeller torsdag.

De tre avslutningslåtene «Splitter Pine», «Transit» og «Idyll» var nok til å overbevise oss. Rockefeller var verdens beste plass å være fredag kveld, og det er fortsatt plass til DumDum Boys på den norske rockescenen.

- Kanskje ny plate til neste år, sa en strålende opplagt Aslak Dørum. Ja takk, sier vi.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken