Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det priskrig på SUV

Flere modeller har gått kraftig ned i pris.

Det har aldri vært bedre å være SUV-kjøper. Antallet modeller å velge mellom øker stadig – og samtidig er hele denne bilklassen under sterkt prispress.

Flere nye modeller går nemlig til dels kraftig ned i pris i forhold til bilene de erstatter – det setter ytterligere press på konkurrentene.

Ned 100.000,-

En av modellene som startet dette er nye Mitsubishi Outlander.

Da vi fikk prisene på den i fjor høst, viste det seg at ikke bare startprisen var redusert.

Nei, den mest attraktive utgaven, InStyle + med dieselmotor, automatgir, sju seter, skinnseter, navigasjon og rubb og stubb av utstyr gikk ned hele 100.000 kroner – til 455.500,-.

LES OGSÅ: Her er Broom-Bennys førsteinntrykk av Outlander

591 liter bagasjerom

Med det tilbyr Mitsubishi en totalpakke som konkurrentene virkelig skal slite med å matche. Muligheten for sju seter (de to bakerste egner seg best for barn), er attraktivt for mange,

Med disse setene nedfelt, er bagasjerommet på 591 liter. Da er vi på nivå med de største stasjonsvognene på markedet.

LES TESTEN: Denne SUV-en er en liten prisbombe

Blir vesentlig større

Når andre generasjon Ford Kuga straks kommer til norske Ford-forhandlere er det med sterke kort på hånden.

Den har blitt atskillig større enn bilen den erstatter – samtidig som Ford har gitt interiøret et kraftig løft.

Rimeligste Kuga starter nå på 382.000 kroner. Men når bilen etter hvert kommer med "bare" forhjulstrekk, vil vi få en vesentlig lavere pris enn det.

Mer bil for pengene

Topputgaven med dieselmotor, automatgir og i utstyrsnivå Titanium blir over 20.000 kroner billigere enn bilen den erstatter. Og ser vi på totalpakken, er det ingen tvil om at Kuga i nye utgave er langt mer bil for pengene.

Ford tilbyr også mye spennende ekstrautstyr, til hyggelige priser.

65.000 kroner billigere

Toyota RAV4 har blitt en liten legende blant kompakt-SUV-ene her hjemme. I flere generasjoner har den vært blant de mest solgte bilene i klassen.

I mars kommer splitter nye RAV4 til Norge – med svært hyggelig prislapp. Innstegsmodellen blir nemlig hele 65.000 kroner billigere, den starter på 310.200 kroner. Det har Toyota klart ved at de nå også tilbyr RAV4 med forhjulstrekk.

Mye større

Bilen er vesentlig større enn modellen den erstatter. Den har vokst hele 22 centimeter i lengden og har samtidig blitt to centimeter bredere.

Dermed svarer Toyota på det som har vært hovedankepunktet mot dagens modell: Nemlig at den har hatt begrenset plass i både kupe og bagasjerom. Større akselavstand bør også gi roligere og bedre kjøreegenskaper.

LES OGSÅ: Her skal konkurrentene få kjørt seg!

Denne artikkelen er først publisert på broom.no.

Mer fra Nettavisen:

Kommentarer til denne saken