Vedvarende regn i de gummiproduserende landene øker bekymringen for at avlingen skal avkortes denne sesongen. Og Kina som er verdens største aktør på kjøper siden har økt oppkjøpene sine idet landets lagere er minkende, skriver borsen.dk.

- Den høye importnivået til Kina, signaliserer at landets etterspørsel kommer til å fortsette å vokse. Økningen i etterspørselen skyldes først og fremst at lagrene må fylles opp igjen. Og når lagerbeholdningen er lav, tilgangen er begrenset er grunnen til denne prisstigningen, sier Chaiwat Muenmee, analytiker hos DS Futures, til Bloomberg News

I Tokyo stiger gummiprisen med to prosent til 4,091 dollar for en kilo.

Også kobberet er i fremgang og ligger på det høyeste nivået på over to år. Det er en forventet økt etterspørsel og en svekket dollar som driver prisen på industrimetallet opp. Prisen er nå 8,367 dollar for en kilo.

Ojeprisene stiger både for WTI-oljen i USA og for brent-oljen på London-børsen. Prisene stiger henholdsvis 0,6 og 0,5 prosent, til 82,2 og 83,9 dollar fatet.

Også gull stiger av en svekket dollar og etterspørselen ser ikke ut til å avta, når investorene søker mere sikre investeringsalternativer.

Les flere saker på NA24