Gå til sidens hovedinnhold

- Ravi er rævva

- Han er forferdelig! Man kan rappe på tull, men ikke tulle med rap. Det er på tide noen tar bladet fra munnen, sier rapperen Akeron.

Det nye bergenske ræppeskuddet har ikke mye til overs for Norges store ordgytemaskin, Ravi. Det er ikke ekte rap og ekte må det være. Mens Public Enemy herjet hitlistene tidlig på 90-tallet, satt Akeron, fødenavn Aleksander Laastad, i farens studio på Sotra og formulerte starten på bergensk rap.

Laget video
Han har deltatt på en rekke plater. Blant annet var han med på begge Spetakkels album og undergrunnshit`en «Et drit». Snart pryder han sitt eget cover. Albumet «Opp I Bygget», som han har spilt inn i Tom Toms studio på Verftet, kommer etter planen ut på sensommeren.

Sammen med Synopsis film har han laget videoen til førstesingelen «Her é AK». I bitende kulde raste han rundt på snøscooter på Finse i april. Videoen ble spilt inn der og på Laksevåg.

Startet label
Etter å ha vært i kontakt med forskjellige plateselskap og en del ganger nesten fått kontrakt, bestemte han seg for å lage sitt eget label. Det har fått navnet «Stril med stil». Han ser ikke bort fra at andre artister kanskje kan komme inn i stallen til «Stril med stil» over tid.

- Det blomstrer over med gode rap-artister i Bergen, sier Akeron.

Spetakkel og Freakshow
Hang out-stedet for miljøet er Montana bar. Er du interessert i å få med deg hva som skjer på den fronten, er det bare å ta turen dit i helgene.

På platen «Opp i bygget» medvirker Spetakkel og Freakshow.

- Det er en variert plate som balanserer mellom det muntre og mer alvorlige emner, forklarer Akeron.

De rap-artistene iBergen.no har snakket med, roser Akeron opp i skyene. Det er store forventninger til platen. Mens vi venter på at den skal komme ut, får vi nøye oss med videoen til førstesingelen. Den ser du her! (klikk i videovinduet oppe til høyre).

Driter ut Ravi

Og på platen som er å få tak i om to måneder er det selvfølgelig et spor som gjør narr av Ravi.

- Det må være ekte.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken