(SIDE2): Reinert K. Olsen fra Haugesund, bedre kjent som musikkvideoregissøren Ray Kay, kan ta hjem hele fire priser under MTV Video Music Awards i september.

Det ble klart etter at to av hans videoer i Lady GaGas «Poker Face» og Kristinia DeBarges «Goodbye» er nominert i disse kategoriene:

Årets video (Lady GaGa)
Årets kvinnelige video (Lady GaGa)
Årets popvideo (Lady GaGa)
Beste koreografi (Kristinia DeBarges)

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ydmyk Ray Kay
- Dette hadde jeg virkelig ikke regnet med. Det er ikke ofte man blir nominert til så mange priser, sier den ydmyke Haugesunderen til VG Nett.

Det er tydelig at samarbeidet med Lady GaGa var et godt valg for begge parter, og i ettertid har både regissør og artist skrytt av hverandre.

- Jeg visste ikke at «Poker Face» var nr. 1 her nå, men det er jo veldig kjekke nyheter. Låten og videoen har allerede gjort det bra med mye topp-plasseringer i andre land, så det er kult å se at den gjør det bra i USA også. Jeg har alltid hatt troen på GaGa, uttalte Ray Kay til Side2 da «Poker Face» ble nr. 1 på de amerikanske singellistene i vår.

- Med «Poker Face» føler jeg at elementene ved min performance-art virkelig fikk blomstre og at fansen min begynte å kjenne meg bedre, sa Lady GaGa til 730.no under sitt Oslobesøk i forrige uke.

Aldri vunnet MTV-pris
Tidligere i karrieren har Ray Kay vært MTV-nominert for videoer med Destiny's Child og Jessica Simpsons eks Nick Lachey, men 31-åringen har aldri vunnet.

Sjansene for at årets popkomet Lady GaGa tar hjem minst en pris er nok ganske gode, men hva med mer ukjente Kristinia DeBarges?

- Nominasjonen (for «Goodbye») er ikke like gjev, siden det er for koreografien. Men det likevel stas at to videoer jeg har regissert er nominert, sier den ambisiøse nordmannen.