(SIDE2): Ray Manzarek, som sammen med Jim Morrison dannet den amerikanske rockegruppa The Doors, er død, melder AFP-NTB.

Bandkollega sørger
Manzarek, som spilte keyboards, døde mandag på en klinikk i Rosenheim i Tyskland etter lang tids kamp mot kreft. Han ble 74 år gammel. Manzarek døde av kreft i gallekanalen, noe som er en relativt sjelden form for kreft. Familien hans skriver at de ønsker at fans som vil vise Manzarek den siste ære, kan gjøre det ved å donere penger i hans navn til forskningen rundt denne sjeldne kreftformen.

Svulstene oppstår i kanalen som frakter gallen mellom galleblære og leveren og tynntarmen.

- Det var med stor sorg jeg fikk høre at min venn og bandkollega Ray Manzarek hadde gått bort. Jeg er bare glad for at jeg har fått spille Doors-sanger med ham de siste tiårene. Ray var en enorm stor del av mitt liv, og jeg vil savne ham dypt, skriver bandets gitarist Robby Krieger på Facebook.

Dannet The Doors
Manzarek og Morrison dannet The Doors i 1965 etter å ha møtt hverandre ved en tilfeldighet i Venice Beach i California.

Jim Morrison, som regnes som en av rockens store ikoner, døde i 1971 på et hotellrom i Paris, bare 27 år gammel, angivelig av en overdose heroin.

Manzarek og Krieger holdt liv i The Doors i ytterligere to år, sammen med trommeslageren John Densmore.

Senere dannet Manzarek gruppen Nite City, og i 2001 dannet han gruppen Manzarek-Krieger sammen med sin gamle kollega fra The Doors. Gruppen var på sin siste turne i 2011.

Mer fra Nettavisen: