Gå til sidens hovedinnhold

Ap lover 2000 nye barnehageplasser i Oslo

- Vi vil rydde køen og gi alle barn barnehageplass når de fyller ett år – uansett når på året de er født, sier byrådslederkandidat Raymond Johansen.

OSLO (NTB): Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo Raymond Johansen tror partiet kan vinne makten i hovedstaden ved å love 2.000 nye barnehageplasser.

Plassene, som vil koste en milliard, skal finansieres med eiendomsskatt, skriver VG. Barnehagekøen på 1.300 barn i Oslo er landets lengste, ifølge en opptelling fra KS.

– Vi lover å bygge 2.000 nye barnehageplasser i løpet av fire år, sier Johansen til VG.

Ap ønsker at regelen som gjør at barn født etter 1. september ikke er garantert barnehageplass når de fyller ett år, skal skrinlegges.

– De 1.300 som i dag er på venteliste i Oslo, er født etter 1. september. Vi vil rydde køen og gi alle barn barnehageplass når de fyller ett år – uansett når på året de er født, sier den tidligere partisekretæren til VG.

Boligskatten er omstridt i Ap og får gjerne skylden for at partiet ikke har vunnet makten i hovedstaden siden 1991.

– Vi snakker om at hver femte bolig, de verdt over fem millioner, vil betale noe i boligskatt, så fellesskapet har mer til viktige oppgaver, sier Johansen, som bruker sin egen bolig som eksempel.

– Mitt hus er verdt sju millioner, det betyr at jeg vil måtte betale rundt 400 kroner ekstra i skatt i måneden. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis