Gå til sidens hovedinnhold

RBK-TV trapper opp

Påskeaften er det duket for premiere på RBK-TVs nysatsning. Fra før av har besøkende på RBK.no kunnet se enkle videoinnslag, men nå blir det også faste TV-sendinger.

"Før Kampen" er navnet på RBK-TVs nye programserie som blir sendt gjennom hele sesongen, skriver rbk.no.

Tett på klubben

I premiereprogrammet snakker spillere og trenere om Viking og gullmulighetene, og det blir konkurranser for seerne.

- «Før Kampen» og «Etter Kampen» betyr en ny mulighet for folk til å følge laget de har følelser for. Trenere og spillere blir faste gjester, og de skal få svare for seg enten det blir seier eller tap, lover programleder Odd Rune Wolden.

Første program omhandler mandagens serieåpning mot Viking, og kommer lørdag påskeaften i beste «tippekamptid».

Tørum gjest

- Vi legger ut sendingen på RBK.no så snart teknisk og praktisk råd, noen timer i etterkant av lørdagens trening. Der blir det rapporter fra treningsfeltet, og Knut Tørum kommer selvsagt som hovedgjest. Han skal fortelle hvordan trenerteamet tenker og jobber, vi skal blant annet se hvor mye de vektlegger videoanalyse i sine forberedelser, forteller Wolden.

I tillegg forteller Roar Stand hvordan han fikk sitt første kallenavn på banen.

- Vi vil i løpet av sesongen portrettere alle a-lagspillerne. I den forbindelse deler vi ut eksklusive RBK- premier, så her er det bare å følge med.

Vurderer økt distribusjon

«Før Kampen» vil som regel legges ut to dager før kamp, mens «Etter Kampen» kommer dagen derpå. I første omgang er det snakk om web-TV på klubbens egen nettside, men i løpet av kort tid kan det blir snakk om å distribuere programmene på vanlige fjernsynskanaler i tillegg. Wolden, som selv har lang bakgrunn fra TVNorge og TVTrøndelag/TV-Adressa, er spent på hvordan TV-program på nett blir mottatt:

- Det er en rivende utvikling innenfor området levende bilder på web, og RBK har ambisjoner om å lede an. Jeg håper likevel seerne er tålmodig. Vi er knapt begynt, og har mange planer fremover.

Bygger studio

I disse dager bygges TV-studio på Lerkendal, hvor blant annet «Før- og Etter Kampen» programmene etterhvert vil produseres. Utover sesongen har den lille staben store mål.

- På lengre sikt ser vi for oss å vise mye mer fra treninger, direktesende trenings- og andrelagskamper, samt by på helt nyskapende produkt. Flere av spillerne er ivrige på å bidra, og etterhvert kan det bli egne talkshow for eksempel. Poenget er at RBK-TV skal være et alternativ og supplement til de tradisjonelle mediene. Det er et stort ønske om å se mer av RBK, og det skal folk få hos oss, sier Wolden.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021