Gå til sidens hovedinnhold

Real tommelfinger-suksess

Mike Mills' debutfilm om en tommelsugende tenåring har fått kritikerne til å tenke «Mmmm Mills».

(SIDE2:) Det er ikke alltid det står Hollywood-stjerner i kø for å spille i lavbudsjettfilmer i Hollywood. Det gjorde de for Mike Mills' «Thumbsucker». Sjelden har en film hatt så mange rykter rundt casting som denne.

Og Mills bekrefter at Wood lenge var aktuell for rollen. Men på grunn av alderen, gikk den til den langt yngre Lou Pucci. Pucci på sin side gikk hen og vant skuespillerprisen under årets filmfestival i Berlin.

LES VÅR ANMELDELSE HER

Tommelregel
«Thumbsucker» er en historien om Justin Cobbs. At han suger på tommelen i en alder av 17 ser ut til å besvære, ikke bare ham selv, men hele familien.

Når dette blir for mye for Justin, kommer skolen frem til at han kanskje er hyperaktiv. Dermed blir han satt på Ritalin - og blir speeda i n'te potens.

Mike Mills er en kjent grafisk designer og musikkvideoregissør. Da han skulle lage sin første spillefilm, tenkte han Pasolini og Antonioni - store europeiske filmskapere - men ikke noe som akkurat fikk studiosjefer i Hollywood til å klappe i hendene.

Barn som voksne
- Jeg liker filmer der man oppfatter unge som voksne, og voksne som barn. Det at ingen er virkelig gode eller virkelige dårlige mennesker. Slik blir det ambivalens av, og det liker jeg, sier han.

Det er det ikke alle publikummere som har gjort.

- Noen blir ordenlig på defensiven når de ser «Thumbsucker». Jeg tror det å være deprimert er mye mer godtatt her enn i Statene. Jeg har møtt folk som har sett filmen, og som får veldig behov for å peke på andre de mener er som i filmen, og vende det bort fra dem selv, ler han.

Uvante rollefigurer
Om Mills' visjon ikke gikk helt hjem hos Hollywoods toppsjefer, gikk den rett hjem hos Keanu Reeves, Vince Vaughn, Tilda Swinton og Benjamin Bratt. De fleste av dem spiller roller som er diametralt motsatt av det vi forbinder dem med.

- Det du må huske på er at disse menneskene ikke bare er skuespillere, de er en industri. De har mennesker som jobber for dem, og mennesker de betaler lønna til. Å ta roller i filmer som ikke gir noenting i kassen, er ikke alltid like populært eller mulig, sier Mike Mills.

«Thumbsucker» ble vist på årets Oslo filmfestival, og har ordinær premiere nå fredag.

LES UKAS FILMANMELDELSER HER

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken