Gå til sidens hovedinnhold

Årets beste realityøyeblikk

At også 2008 sto i realityens navn er det liten tvil om. Side2 gir deg de mest minneverdige hendelsene.

(SIDE2:) Da Norges første reality kom på skjermen i 1999 med Robinson-ekspedisjonen, var det mange som spådde at dette ville bli et kort blaff i fjernsynets historie.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nå, ni år senere, har vi flere realityserier enn noensinne og seertallene øker. TV 2 har vært den store realityvinneren i år med Norges to mest sette serier, «Farmen» og «Jakten på kjærligheten», men både TV3 og TVNorge har slått hardt fra seg med blant annet «Robinson», «Top Model» og «Ungkaren».

Det har vært et skandaløst år med fyllaepisoder, krangling, bitching, kjærlighet og lynnedslag, og her i Side2 har vi laget den ultimate oversikten over de mest uforglemmelige øyeblikkene på TV-skjermen, samt de saftigste sladdernyheten fra bakrommet.

Årets realityøyeblikk

11. Vendelas bitching - «Top Model»
I den amerikanske versjonen av «Top Model» heter programlederen Tyra Banks, og er betydelig gærnere enn vår egen Vendela Kirsebom. Kanskje det var et forsøk på å etterape Tyras mange raserianfall at Vendela forsøkte å legge an med strengere tone i denne sesongen av modellserien.

- Vil dere reise hjem, tordner hun etter litt krangling på et fotoshoot i andre episode før hun snur seg mot en kranglete Ida med hevet pekefinger:

- Du ligger jævla tynt an...

For å toppe det hele lar hun utsagnet «jeg er ikke vennen deres» henge over jentene som en mørk sky under bedømmelsen av bildene etterpå.

Jentene reagerte på Vendelas oppførsel, og flere av dem var misfornøyde.

- Vi kom nok ikke så godt overens til å begynne med. Flere av oss har jo tatt bilder og sånt før og er vant til skryt eller konstruktiv kritikk. Fra Vendela fikk vi bare kjeft og hun sukket og bar seg, fortalte Christina til Side2.

- Etter hvert gikk det mye bedre, jeg tror noen i produksjonen snakket med henne. Nå synes jeg hun er en kjempebra dame, understreket hun.

10. Tommen bryter sammen - «Robinson»
Tom André Tveitan var tøff i tryne fra dag én på Robinson. Han fremstilte seg som en villmarken sønn som kunne overleve alt og alle, og tok med seg en samekniv som personlig ting.

Matmangel, dårlig vær og bosted: «helvete» prellet av som vann på gåsa for tøffe-Tommen, men en liten telefonsamtale hjem til barna ble slutten på hele machoimaget, og villmannen brøt sammen i krampegråt etter en kort snakk med sin eldste datter Nathalie.

Les mer: Tommen bryter sammen

Selv machogutter har følelser, folkens.

Se sippinga her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(11406,1);

9. Morten stikker - «Jakten på kjærligheten»
Da Ragnhild Strømmen Strand skulle hvilke to friere hun ville ha med seg videre til siste runde av «jakten på kjærligheten», brøt helvete løs. Hun valgte nemlig Håvard Hansen og Morten Eriksen, to karer som ikke tålte synet av hverandre.

Morten ble så sinna at han ba om tenkepause. Etter en samtale med Ragnhild ute på tunet bestemmer han seg for å bli, bare for å ombestemme seg rett etterpå.

Les mer:- Det var et kjempesjokk

Håvard blir like overrasket som Ragnhild over Mortens beslutning og forsøker å begrave stridsøksa ute på tunet.

- Du kan vel ta meg i handa? spør Håvard.

- Og skilles som venner? Nei, hadde det vært slik så hadde jeg ikke behøvd å reise, sier Morten.

Det ble aldri den store kjærligheten mellom Ragnhild og Håvard, og i ettertid har bonden uttalt at hun kunne falt for Morten. Skjebnens ironi er kjipe greier.

Les mer:- Kunne falt for Morten

8. Kjærlighet i teltet – «71 grader nord»
I Norges barskeste realityserie er det vanligvis lite tid til kjærlighet og sånn, men i år slo de jammen meg til med en vaskeekte forelskelse. Malin fra Kongsberg og Marius fra Bærum forsøkte å holde følelsene sine skjult, men TV-seerne luktet lunta allerede i andre episode.

Malin var derimot ikke videre imponert over lysluggen da hun møtte ham første gang.

- Jeg tenkte, hva gjør han her? Med pannebånd og greier. Det kan bli interessant å se hva som skjer når han skal fyre opp bål og slå opp telt tenkte jeg, fortalte hun Side2 etter at romansen var offisiell.

Les mer:Kamp mellom TV-kjærester?

Begge studerer i Trondheim, og nå har de flyttet sammen.

7. Jenteklining – «Top Model»
Under fjorårets «Top Model» gikk det knapt en uke uten at Jan Thomas eller noen andre kom med mer eller mindre skandaløse uttalelser om amming og andre temaer, og årets versjon hadde tydeligvis bestemt seg for å ikke starte noe dårligere.

Allerede i første episode overtaler en spenna gæren svensk fotograf to av de purunge modellene til å kline med hverandre, i beste sende tid.

Les mer: - Ikke akkurat dårlig TV

Sånt blir det selvfølgelig (litt) bråk av og norske motefotografer hevdet at hele opplegget var urealistisk.

Les mer: - Top Model ødelegger for bransjen

Se klininga her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(11007);

6. Fridde til tre jenter - «Jakten på kjærligheten»
Bondefrier Frank Asbjørn Hole Nilsen mener tydeligvis at kvantitet er et sikrere kort enn kvalitet. Han sendte rett og slett et likelydende frierbrev til tre av årets friere, og ble valgt ut til speed date av både Guro og Silje.

Det var først når jentene møttes at de oppdaget at den ivrige frieren likte dem alle tre, og at de faktisk hadde fått helt like brev.

Les mer:Her er frierne som går videre

Frier-Frank klarte ikke å sjarmere de to jentene i løpet av speeddaten og måtte sammen med de andre forsmådde frierne som ikke gikk videre, takke for seg.

5. Hugo skal hakke Torkel i småbiter - «Farmen»
Hugo Fiksdal var elsket og/eller hatet av store deler av den norske befolkning. Trønderen ble diskutert heftig rundt landets mange lunsjbord (i hvert fall her på Side2), og folkeopinionen svingte etter hver episode.

Torkil Torve var også en kontroversiell figur på gården, og mange mislikte hans nære forhold til moren som også var med. Så da disse to barket sammen var det selvsagt duket for drama.

- Han er en Judas, men hvis jeg vinner denne kampen, da blir jeg andrekjempe og da skal jeg totalt knuse den gutten. Jeg skal pulverisere ham i neste kamp og levere småbitene til mora, raser Hugo etter at Torkel har nominert ham som førstekjempe.

Les mer: - Han er sjuk i hue

Mor Unni blir bekymret for sønnens ve og vel og råder ham til å passe på.

- Jeg synes det er greit at du ikke beveger deg alene så altfor mye, akkurat nå fram til han drar på øya.

- Nei, for han er jo sjuk i hue, det er det jo ingen tvil om, sier Torkel.

Det hele ender med at Unni tar seg en prat med Hugo på sønnens vegne, og alle blir «venner» igjen.

4. For tynn, for tykk - «Top model»
Det skal ikke være lett. Første gang Christina Slette Johnsen meldte seg på «Top Model» i 2005, fikk hun ikke være med fordi hun var for tynn. Samme år vant hun «årets ansikt», men under kaotiske omstendigheter mistet hun tittelen rett etterpå, igjen fordi hun var for tynn.

Tre år senere er hun en av deltakerne i modellprogrammet, men får beskjed av Jan Thomas om at denne gangen er hun for tykk. Svolværjenta lar ikke reaksjonen vente på seg og bryter sammen i gråt på Jan Thomas' skulder.

Les mer:Ikke forberedt på sammenbrudd

- Jeg var ikke forberedt på en sånn reaksjon, men det er jo umulig å forberede seg på hvordan et annet menneske vil reager på noe slikt, fortalte Jan Thomas til Side2.

Heldigvis var det bare litt trening som skulle til og Christina og Jan Thomas ble perlevenner.

- Jan Thomas er god som gull. Alle burde fått Jan Thomas på sprayboks, uttalte hun til Side2 etter konkurransen var ferdig.

Les mer:- Var barnslig gjort av meg

3. Kysset i badestampen - «Farmen»
Det holdt det norske folk på pinebenken lenge, Geir Ove og Ann Kristin, med romansen som omtrent startet det øyeblikket de møttes. Men TV-seerne måtte vente i flere uker før vi fikk se noe mer enn flørting og håndholding.

Men da de endelig klinte til var det i en utrolig romantisk setting, med skumring og utendørs badestamp. Episoden hadde seerrekord og mediene skrev om «forholdet» i månedsvis. Begge nektet å bekrefte at de var kjæresten og etter at «Farmen» var over kjølnet det hele og Geir Ove bekreftet til slutt at forholdet var «dødt».

Les mer:Se Farmen-kysset her!

2. George truffet av lynet - «Robinson»
Årets «Robinson» var forfulgt av ulykker. Grimstad-jenta Britt Carin Jonassen fikk en infeksjon som gjorde at hele beinet hennes hovnet opp, og at hun måtte opereres tre ganger i løpet av innspillingen. Julianna Skartland fikk en kraftig salmonellainfeksjon, øya ble herjet av en tornado og TV-crewet havnet i en alvorlig båtulykke.

Med det de fleste husker best, var da George Stephen Vaz bokstavelig talt ble truffet av lynet. Norsk-jamaicaneren ble liggende bevisstløs og det tok flere timer før han kom seg på sykehuset. Ikke lenge etter var uansett tilbake på øya, og kom på en respektabel tredjeplass

Se lynnedslaget her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(11020,1);

1. Amin drikker seg dritings - «Farmen»
«Farmens», og realityårets, mest omdiskuterte hendelse er uten tvil Amins fyllekule og etterfølgende sorti fra Bøenseteren. Side2 skrev ikke mindre en sju artikler ene og alene dedikert til saken, og diskusjonen raste både på Facebook og diverse nettfora.

Les mer:Amin ble overstadig beruset

Det var på en tur til markedet at Amin var litt overmodig med spritsmakingen, og ble regelrett kanonfull. «Farmen»-deltaker Hugo Fiksdal måtte på et tidspunkt bære Amin i seng for å sove ut rusen, som dermed gikk glipp av tvekampen der alliansepartner Ingunn røk ut.

Denne episoden irriterte de andre deltakerne grenseløst, og det ble også hintet om at 21-åringen hadde vært veldig ufin i fylla og at TV-seerne ikke fikk se hele historien. Da Amin kom for å unnskylde seg neste morgen, ble han regelrett bedt om å komme seg hjem. Spesielt Catharina sa ifra om hva hun mente om drikkingen, og at han burde reise hjem.

Les mer:- Amin bør reise hjem

Etter mye tenkning og et enormt press fra de andre deltakerne bestemte den angrende synderen seg for å dra hjem, og TV 2 opplevde en seerstorm av sinte mennesker som krevde at Amin skulle få komme inn igjen (selv om TV-serien var ferdig filmet for lenge siden).

Les mer:
Seerne støtter Amin
- Brukte fylleepisoden mot meg
Amin forlot Farmen
- Det moralske henger høyere
Nå elsker folket Hugo

Årets største realitysnakkiser utenfor TV-ruta

6. Jan Thomas vs. Eivor Øvrebø
Da Herr Top Model barket sammen med Fru Modellmamma ble det brudulje. Øvrebø mente «Top Model» var en poengløs serie og at det ikke ga noen status i modellbransjen å vinne konkurransen, snarere tvert imot. Hun gikk faktisk så langt at hun mente programmet burde være forbudt.

- Det er ingen av vinnerne fra «Top Model» som faktisk blir Top Models. Faktisk kan jeg ikke huske å ha sett noe til noen av vinnerne i bransjen i ettertid, hevdet hun i VG.

- Det medfølger ingen status å være med i serien. Den har ingen rot i virkeligheten. De som jobber som modeller ler seg skakk av programmet, og det samme gjør vi, la hun til.

Jan Thomas brukte ikke lang tid på å svare på kritikken

- Jeg synes kanskje det er litt merkverdig å komme med slike uttalelser, spesielt siden det rett og slett ikke stemmer, sa han til Side2 og dro fram blant andre Polina Barbasova som var med i fjorårets sesong. Hun har blant annet jobbet for Tommy Hilfiger og blitt signet av Ford models.

- Jeg har kjent Eivor lenge, men synes at denne uttalelsen er ganske respektløs.

Les mer:- Respektløst av Eivor Øvrebø

5. Robinson-Øyvind og damene
Årets realityplayboy er definitivt Robinsondeltaker Øyvind Olsen. I løpet av øyoppholdet ble han kjæreste med deltaker Britt Carin Jonassen (24), noe som skapte et trekantdrama av de sjeldne da det ble avslørt at han samtidig hadde hatt en het flørt med konkurrent Julianna Skartland.

Les mer:Trekantdrama i Robinson

Da han kom hjem sjokkerte han alle med å dukke opp på «Skal vi danse»-date med deltaker Cathrine Aschim. Men Øyvind hevdet hardnakket at det fantes kun en kvinne i hans liv og fant raskt tilbake til ekskjæresten Monica Dammyr.

Les mer:- Her er kjæresten min

Men de levde ikke lykkelig alle sine dager fordi Side2 kunne nylig avsløre at Øyvind har funnet lykken med modellmamma Helene Rask. Side2 anbefaler herved Øyvind Olsen som TVNorges nye «Ungkar». Han har bevist at han er sinnssykt flink til å date mange damer på kort tid og lage herlig drama samtidig. Dette vil vi se på tv i 2009.

Les mer:Het flørt med Helene Rask

4. Sex med ungkaren
Apropos «Ungkaren», så var det rimelig mye drama der i gården også. Men den aller mest omtalte hendelsen skjedde så absolutt «off camera» og bak lukkede dører.

Les mer: - Sex var uaktuelt

Først uttalte Kjos'ern til Se og Hør at han absolutt ikke hadde hatt sex under innspillingen fordi «da hadde det bare blitt kaos». Men dagen etter fikk hele Norge motbeskjeden at jo da, han hadde faktisk hatt sex allikevel, men ville ikke avsløre hvilken deltaker det gjaldt.

Les mer: Hadde sex under innspilling

Etter mye spekulering bekreftet både han og vinner Natalia at det var de to som hadde hatt seg under den afrikanske stjernehimmelen, og alle hjerter gledet seg.

3. Brudd for Bonde-Anders
Bonde-Anders var riktignok realitystjerne i fjor, men sagaen har fortsatt helt fram til nå. Mitt i årets sesong av Bonderomantikk kunne fjorårets favorittpar, Anders og Kristin, opplyse om at de dessverre hadde gått hver til sitt.

Anders fortalte at blant grunnene til bruddet er bosituasjonen og avstanden mellom dem. I tillegg var de to veldig opptatt på hver sin kant.

Les mer:Brudd for bondepar

Det norske folk brukte selvsagt ikke lang tid på å uttrykke sympati og lykkeønskinger til begge parter, noe som bare viser hvor fantastisk glade vi er i litt rotnorsk bonderomantikk.

Les mer:Bondeparet får frierbrev

2. Nadia bli uvenner med ALLE
Prisen til årets realitydramaqueen går til Robinsondeltaker Nadia Marielle Mouacims. Hun presterte å terge på seg en rekke av deltakerne av «Robinsonekspedisjonen» 2008.

Les mer:- Nadia er en falsk løgner

Først røk hun uklar med Christoffer Soltvedt og bestevenninnen Britt Carin Jonassen i ekspedisjonen. Da hun kom hjem hetset hun en rekke deltakere via bloggen sin og toppet det hele med å invitere til en alternativ finalefest fordi hun ikke støttet vinneren Tom Andre Tveitan.

Les mer:Boikotter finalefesten

Problemet var bare at ingen av deltakerne ville feste sammen med henne. Men Nadia tror fortsatt at hun er årets mest populære deltaker og at alle de andre er en gjeng med tapere. Det kommer vel kanskje an på øynene som ser.

1. Gaute Grøtta Grav sjekker opp en deltaker (igjen)
Det bli vitset mye om at «Farmen» egentlig var Gautes egen private versjon av «Jakten på kjærligheten» etter at han nok en gang ble sammen med en deltaker.

Les mer: Falt for ny Farmen-jente

I 2005 ble «Farmen»-programlederen nemlig sammen med deltaker Barbro Fagerbakk.

Denne gangen klarte han faktisk å huke tak i selve vinneren, Silje Hvarnes, noe som verken de andre deltakerne eller TV 2 synes var «spesielt heldig». Gaute og Silje forsvarte seg med at de faktisk ikke hadde blitt sammen før etter innspillingen var ferdig, og at det uansett ikke var noe Gaute kunne gjort for å hjelpe Silje til seier.

Les mer:- Gautes forhold ikke bra

Når det endelig begynte å roe seg litt, klarte paret å havne i en bilulykke (som heldigvis gikk bra), før de dro på kjærlighetsferie og det ryktes om at det var blitt samboere og til slutt at de hadde giftet seg, noe begge benektet.

Les mer:
Flørtet med Torkel før Gaute
Gaute og Silje i trafikkulykke
Blir samboer med Farmen-Gaute
Farmen-paret feirer med ferie
Gaute taus om ekteskap

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

I kveld: Boblene og vinene som passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken