Gå til sidens hovedinnhold

Er svigers virkelig verst?

Ny, norsk realityserie tar opp det alltid aktuelle temaet svigerforeldre.

(SIDE2): Husker du «Meet the parents» med Ben Stiller der han skal møte sin kjærestes familie for første gang? Det er nettopp den komedien fra 2000 som er inspirasjon til en ny realityserie der nordmenn skal få bryne seg på svigers.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Humor
Problematikken med svigerfamilie skal bli satt inn i realitykonseptet med en god porsjon glimt i øyet når den nye serien nå er på trappene. Det er Nordisk Film, som står bak konsepter som «Jakten på kjærligheten», «71 grader nord» og «Da damene dro», som har fått i oppgave å dykke ned i nordmenns forhold til svigers.

- I Norge møter man gjerne svigerfamilien ganske tidlig i forholdet. Det er jo noe mange synes er ganske klamt i seg selv, og både morsomme og litt mindre morsomme situasjoner oppstår, sier prosjektleder Magnus Vatn i Nordisk Film til Side2.

Serien går ut på at et par, i en kjernealder fra cirka 22 til 40 år, skal først reise sammen hjem til hver av sine familier. Deretter skal hver av dem tilbringe tre dager sammen med sine respektive svigerforeldre.

- Først og fremst er det humor og kontraster vi ønsker oss, og de alvorlige konfliktene styrer vi unna, sier Vatn som har stor tro på at dette blir en morsom serie som engasjerer nordmenn.

Motsetninger
Det optimale svigerforeldremøtet her til lands må uten tvil ha vært da Haakon introduserte vanlig-nabojente fra Kristiansand til sine foreldre.

Prins vs. vanlig borger - sånt blir det god TV av, og Magnus sier at det er slike temaer som vanlig mann i gate til styrtrik, kulturkollisjoner, og by og land forhåpentligvis vil bli områder som belyses.

- En sofagris som møter den sporty svigerfamilien der turer i marka er et must hver helg hele vinteren. Motsetninger er morsomt og gjenkjennende for alle, sier han.

Filmingen er i gang, og flere par har allerede meldt seg eller blitt kontaktet - men en kan fortsatt melde seg på. Les mer om serien Nordisk Films hjemmesider.

Realityserien «Svigers» er ventet til norske TV-skjermer i løpet av høsten eller over nyttår.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken