Gå til sidens hovedinnhold

- REC er underpriset

Meglerhus anbefaler kundene å kjøpe nå.

REC-aksjen stiger 2,50 prosent og gjør det bedre enn de fleste andre tungvekterne torsdag ettermiddag. Slik har ikke situasjonen i løpet av årets tre første børsdager. Frem til torsdag hadde aksjen rukket å falle nærmere seks prosent etter en særdeles sterk periode før nyttår.

Ifølge Orion Securities burde man benytte de siste dagene med svakt utvikling til å kjøpe REC-aksjer.

- REC har utviklet seg vesentlig svakere enn sektoren de siste tre dagene, noe vi mener representerer en kjøpsmulighet. Det er ikke noen selskapsspesifikke nyheter som forklarer den svake utviklingen, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Noe av årsaken til kursfallet har vært uro knyttet til hva et eventuelt kutt i de tyske subsidieordningene for solenergisektoren vil bli på. Dette bør ikke komme som noen overraskelse, siden denne muligheten har ligget åpen etter at forbundskansleren Angela Merkel ble valgt. Selv om dette skaper et usikkerhetsmoment, mener meglerhuset at markedsutsiktene er gunstige for bransjen.

Orion trekker frem at flere land nå innfører subsidier for fornybar energi og mulighetene for å oppnå finansiering har også bedret seg.

- Det er få bransjer hvor den langsiktige veksthistorien er like attraktiv som i solindustrien. Teknologien er fortsatt dyr, men «grid parity» kan bli nådd allerede i 2012-2013 i det sørlige USA og Europa. Inntil da er bransjen avhengig av subsidier for å fortsette ekspansjonen. Fundamentalt mener vi REC er underpriset. En kombinasjon av multipler og DCF tilsier en aksjekurs på 50, skriver de.

- Ha imidlertid i mente at aksjen ikke er uten risiko. Det knytter seg betydelig risiko til ekspansjonsprosjektene. Videre er den politiske risikoen signifikant, advarer meglerhuset sine kunder.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken