Gå til sidens hovedinnhold

REC-sjefen ydmyket kinesere

Nå står selskapets milliardkontrakt i stampe.

Manglende kulturforståelse fra REC-toppenes side, og at REC-sjef Ole Enger kom for sent til en rekke møter og høytidelige lunsjer og middager, skal være årsaken til at milliardkontrakten med solenergiselskapet China Sunergy nå står i stampe.

Finansavisen skriver at kineserne taklet dårlig å bli stilt i forlegenhet. Derfor skal delegasjonen fra China Sunergy tirsdag formiddag ha satt seg på flyet tilbake til Kina med uforrettet ærend.

William Xi, som representerer styrelederen i China Sunergy under forhandlingene med REC, sier til Finansavisen at de kom til Oslo fulle av håp og goodwill. De trodde også at nordmennene hadde høye etiske standarder og respekten for andre kulturer. Det ble imidlertid mageplask i forholdet mellom nordmennene og kineserne.

- Men dessverre har de som inviterte oss i REC fratatt oss mange illusjoner. Toppledelsen i det selskapet har konsekvent kommet for sent til avtalte møter uten å unnskylde seg, og en gang forlot de til og med rommet i to timer mens hele delegasjonen måtte vente. Punktlighet er grunnleggende respektfull oppførsel, sier XI til avisen.

REC vil ikke uttale seg om den aktuelle saken, men sier til avisen at de generelt behandler alle sine kunder med respekt og forståelse gjennom en vanskelig situasjon, og at de er kjent for å behandle alle sine kundene sine på en ordentlig måte.

Jobber du selv i finansbransjen og har opplevd kulturkollisjon i en eller annen form? Send inn din historie til NA24

Kommentarer til denne saken