For tredje dag på rad ble det oppgang på Oslo Børs og på like mange dager ble det ny toppnotering for året.

NA24 – din næringslivsavis

Hjulpet av positiv utvikling på de internasjonale børsene og en oppgang i råvaremarkedet steg hovedindeksen på Oslo Børs 0,45 prosent til 325,34 poeng.

Olje på vei opp
På råvarebørsen i London nærmer kontraktene på nordsjøolje med levering i november 72 dollar per fat. En jevn strøm av positive makronyheter fra så vel USA, Asia og Europa har gitt en solid utvikling i finansmarkedene og det har sammen med en svekket dollar gitt stigende oljepriser.

StatoilHydro ble sendt opp 0,74 prosent til 135,40 kroner. StatoilHydro ble mest omsatt av aksjene med en et volum på 1,39 milliarder kroner. Totalt havnet omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis på 7,8 milliarder kroner på Oslo Børs.

Til tross for flere oppgraderinger etter tirsdagens kapitalmarkedsdag har ikke Telenor klart å holde tritt med den øvrige børsoppgangen. Torsdag steg aksjen 0,32 prosent til 63,50 kroner.

Les mer: – «Indian Summer» skaper kjøpsanledning

Golden Ocean viste stor form og ble løftet 9,47 prosent til 7,34 kroner. Skipsmeglerne i Lorentzen & Stemoco har tro på en tilstramming for bulkratene. Ifølge nyhetsbyrået TDN Finans har de sendt ut en rapport der de mener at det kan være duket for en oppgang i ratene.

Det bygger de på at prisfallet for jernmalm normalt vil føre til økt etterspørsel. I tillegg tror ikke skipsmeglerne at alle nybyggene som er bestilt vil bli levert. De venter at kun halvparten av tørrbulkskipene som ligger i ordrebøkene til verftene vil se dagens lys.

Tror på REC
DnB Nor Markets trekker frem at REC-aksjen har gått sterkt de siste dagene til tross for at analytikerne har nedjustert estimatforventningene sine for inneværende og neste år.

– Det gjør aksjen til en vinner blant de større selskapene innenfor sektoren den siste tiden. Det kan se ut som markedets forventninger her har løpt noe foran analytikerne, skriver meglerhuset i sin morgenrapport og gjør det klart at de anbefaler kjøp med et kursmål på 80 kroner per aksje det neste året.

REC-aksjen steg 2,74 prosent til 49,52 kroner.

Ned etter emisjon
Austevoll Seafood falt 6,67 prosent til 35 kroner etter at de hentet inn 653,2 millioner kroner i ny frisk kapital. Tegningskursen havnet på 35,50 kroner, og dermed falt aksjekursen til under dette nivået. Pengene ble hentet inn for å kunne styrke posisjonen i forkant av konsolidering i sjømatbransjen.

Les mer: Har fått millioner til oppkjøp

Pareto var tilrettelegger i emisjonen til Austevoll Seafood, og de er ikke uventet positive til selskapet. I en oppdatering skriver de til sine kunder at fiskemelprisene fortsetter å stige etter at produksjonen er på vei ned, og etterspørselen øker.

Pareto har en kjøpsanbefaling på Austevoll, og har satt et kursmål på 50 kroner per aksje.

Nordeas analytiker Kolbjørn Giskeødegård er også positiv og i ifølge en notis til kundene mener han at selskapet har styrket posisjonen og balansen. Han har også en kjøpsanbefaling med et kursmål på 48 kroner per aksje.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her