Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt skeptiske etter REC-tall

Analytikerne i Citi ble ikke mindre skeptiske etter kvartalsrapporten.

Investeringsbanken Citis solcelleanalytikere ser ingen grunn til å endre på sin anbefaling i forhold til Renewable Energy Corporation ASA, REC, etter fremleggelsen av rapporten for tredje kvartal tirsdag. Det går frem av en analyseoppdatering sendt ut i kjølvannet av tirsdagens resultatfremleggelse fra REC.

Det er spesielt marginutviklingen i divisjonene Wafer og Solar som skuffer både Citi og markedet. Marginene her var ifølge oppdateringen fra Citi, svakere enn forventet. De peker spesielt på Wafer-divisjonen hvor EBITDA-marginen endte på kun 7 prosent, ned fra 21,5 prosent i andre kvartal i år. Konsensus lå ifølge Citi på 16 prosent.

Citi forventer nå at prisene for 2010 vil bli reforhandlet, slik REC har sett seg nødt til å gjøre for andre halvår i år. Når det gjelder Solar så ble tapene trimmet ned i forhold til andre kvartal, men ble likevel høyere enn ventet, mener Citi.

- Vi forblir forsiktige i REC, konkluderer Citi, som har en Hold-anbefaling med høy risikoklassifisering og et kursmål på 45 kroner.

Kommentarer til denne saken