Gå til sidens hovedinnhold

Solselskapet løftet på guiding

First Solar Inc la onsdag kveld frem guiding for 2010, og markedet svarte positivt.

Solcellekonsernet First Solar Inc. Avholdt fredag kveld norsk tid en kapitalmarkedsdag i USA, hvor blant annet selskapets guiding fro 2010 ble lagt frem. Tallene var i overkant av hva analytikerne på Wall Street hadde ventet seg, og aksjen steg 3,6 prosent i etterbørshandel som følge av signalene.

First Solar melder at de forventer driftsinntekter i størrelsesorden 2,7 til 2,9 milliarder dollar i 2010. Analytikerne hadde ifølge Thomson Reuters ventet 2,4 milliarder basert på innsamlede estimater.

Når det gjelder resultat per aksje, så guider First Solar på et sted mellom 6,05 dollar og 6,85 dollar per aksje. Her var konsensus 6,55 dollar per aksje. Videre meldte First Solar at de venter å øke produksjonskapasitet til 464 megawatt neste år.

Ifølge Reuters forventer konsernsjef Robert Gillette i First Solar at tilbudet av solceller fortsatt vil være større enn etterspørselen i 2010, noe som vil fortsette å legge et press på bransjen.

First Solar er på grunn av sin størrelse og lave kostnadsnivå i produksjonen ansett som en av bjellesauene i solcellebransjen. Gillette forventer at det globale solcellemarkedet vil ligge på 7,5 gigawatt i 2010 og vokse med 35 prosent i året frem til og med 2012.

Kommentarer til denne saken