Gå til sidens hovedinnhold

Solsvidd Hagen øyner håp

- Det ser jo ikke lyst ut, sier Stein Erik Hagen.

Mannen som tidligere har blitt regnet som Norges rikeste har fått seg en skikkelig skrape på pungen.

Stein Erik Hagen har samlet store deler av sin formue i industriselskapet Orkla, som er storeier i solenergiselskapet REC. De siste månedene har aksjen stupt og milliardverdiene forduftet.

Les mer her: Ikke like steinrik lenger.

Det hele har kulminert med tidenes svakeste aksjekurs torsdag.

Kan angre
- Man kan jo angre når man ser dagens kurser. Det ser jo ikke lyst ut. Hadde man vært trader, kunne nok bildet vært annerledes, da kunne man gått inn og ut. Men når man er industriell, langsiktig eier, kan man ikke holde på sånn. Da må man følge med på både opp- og nedturene, sier Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv.

Hagen vil imidlertid ikke snakke om REC spesielt da han ikke har verv i selskapet, men sier at det er flere som har tro på solindustrien.

- I det lengre bildet har jeg tro på fornybar energi, og en sterk tro på sol. Da jeg var på World Economic Forum i Davos nylig, var det to sektorer som ble gjentatt og gjentatt som dem med best utsikter. Det var fornybar energi og sol spesielt, og så var det helse, sier Hagen til avisen.

Høsten 2007 var REC det selskapet med nest størst markedsverdi på Oslo Børs. Da var den på 174 milliarder kroner. Fredag morgen er markedsverdien på 17,1 milliarder kroner.

Mye dårligere enn ventet
RECs driftsresultat før avskrivninger i fjerde kvartal var på 567 millioner kroner, noe som var ned fra 936 millioner kroner i samme kvartal året før. Resultat før skatt var på helelendige minus 1,2 milliarder kroner, mot et pluss på 1,5 milliarder kroner året før.

Analytikerstanden hadde ventet et lite overskudd før skatt i fjerde kvartal, men bommet altså grovt.

I meldingen fra selskapet heter det at man nå er i ferd med å bryte betingelsene for banklånene, og må dermed inngå i forhandlinger med bankforbindelsene.

Kommentarer til denne saken