Gå til sidens hovedinnhold

Redaktør tar selvkritikk etter valgkampen

Politisk redaktør Beate Nossum i Fædrelandsvennen mener lokalpolitikerne sviktet de viktigste sakene på Sørlandet og at avisen hennes burde gjort noe med det.

Beate Nossum var deltager i debatten i "Aktuelt i mediebiletet" mandag ettermiddag.

Ifølge et nyhetsbrev fra Mediehøyskolen på Gimlekollen tok den politiske redaktøren selvkritikk på at mediene ikke har greid å sette de viktige lokale sakene på dagsordenen.

Bakgrunnen var påstanden om at mediene får lov til å styre valgkampene i for stor grad. Nossum mener det er greit, så lenge man klarer å ta styring på de viktigste temaene og sakene selv.

- Så lenge politikerne ikke har guts til å sette viktige saker på dagsorden, burde vi nok gjort det i større grad, særlig i de store strukturelle sakene.

Nossum, som er på vei ut av stillingen som politisk redaktør i Fædrelandsvennen, mener det er viktige problemstillinger som aldri er blitt reist.

- Sørlandet er en landsdel der det finnes alvorlige problemer som arbeidsledighet, tvilsomme holdninger til trygd, få fritidstilbud til unge utenom fotball og bedehus og bekymringsfulle store rusproblemer blant ungdom, mener Nossum som tidligere har jobbet i Dagbladet, NRK, Nyhetskanalen og Arbeiderbladet.

Utrolig mye visvas

- Dette er store, strukturelle problemer som det sjelden blir snakket om i landsdelen. Ikke minst politikerne har tatt dette lite opp, selv om de kjenner til problemene, mener hun og forklarer hvorfor Fædrelandsvennen ikke har klart å sette disse temaene på agendaen i valgkampen:

- Avisen har vært gjennom interne omrokkeringer, og det siste halve året har vi ikke hatt ressurser til å løfte disse sakene, opplyser hun til Propaganda. Den politiske redaktøren forteller at de foreløpig ikke har foretatt en internevaluering og diskutert disse synspunktene i avisen.

- Vi er enige om at vi kunne ha organisert dette bedre i forkant. Ellers har det ikke vært snakket mye om problemstillingene. Valgkampen på Sørlandet har vært preget av utrolig mye visvas. Med hjelpemotor fra annet hold kunne politikken ha kommet på sporet. Regionsavisene i Norge er absolutt i stand til å sette viktige saker på agendaen, mener den politiske redaktøren.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar