(SIDE2): Høsten nærmer seg, og både ansikt, kropp og føtter trenger oppusssing etter sommeren. Her får du pleiende tips til hvordan du gjør deg klar til høsten.

PLEI FØTTENE

Etter sommeren har føttene gjerne fått hard medfart. Tørre føtter med hard hud trenger pleie.

Ta en fotpleietime i salong

Der får du behandling for hele foten og er klar for å pakke føttene inn i sokker og sko igjen. For eksempel en behandling bestående av skrubb, fotbad, fjerning av neglelakkrester, klipp og fil av negler, fjerning av neglebånd og hard hud på heler, samt filing av tørre hudområder. Slike behandlinger koster rundt 450 kroner

Gjør det selv

Du kan lett utføre fotpleie hjemme også. Det du trenger er fotsalt, fil og fotkrem. Dette kan du også bruke utover vinteren. Prisen ligger på omtrent 200 kroner, og merker som for eksempel Scholl er ledende innenfor fotpleie

PLEI KROPPEN

Hele kroppen er eksponert for mer sol enn ellers. Huden blir derfor tørr. Ellers trenger vi å bli kvitt de døde hudcellene og kanskje beholde sommerfargen litt lenger før ullgenseren må på.

Kroppen vil skrubbes

Etter mange timer med sol eller hard påsmøring av selvbruning trenger du en full kroppsskrubb.. En tube med peeling får du fra 100-500 kroner. Alt avhengig av merke. Du har garantert mye tørr hud og døde hudceller som ligger som et grått lag på huden din. De døde hudcellene sperrer for nye friske hudceller og selve peelingen gir deg en silkemyk hud og øker blodsirkulasjonen slik at du får en ny og fin glød.

Behold sommeren noen uker til

Etter peeling kan du friske opp sommerens farge med et selvbruningsprodukt. Ønsker du bare en liten touch av sommer kan du kjøpe deg en selvbruningskrem.. Et godt tips er Natusan Holiday skin body lotion til rundt 100 kroner. Den er enkel å påføre og gir god fukt og naturlig farge.

Hvis du er redd for at fargen skal bli skjoldete når du påfører den selv, kan du ta en spraytan i salong. En slik behandling koster ca. 500 kroner.

PLEI ANSIKTET

Huden i ansiktet er et utsatt område, spesielt om sommeren. Både sol og bad setter spor.Selv om huden har godt av sol i små mengder fordi det gir D-vitaminer, virker solen uttørrende på huden. Huden kan også bli ubalansert på grunn av fete solkremer, høye temperaturer og mye svetting. Har du i tillegg spist fetere og søtere mat igjennom sommeren har huden lett for å bli uren.

Unn deg en time hos en hudpleier

En såkalt Crash behandling hos hudpleier metter huden med fukt, renser ut talg og fjerner døde hudceller. En hudanalyse vil bli stilt, og du får vite hva huden din er undernært på. Alle hudtyper er forskjellige, men det kan være lurt å gi ansiktet nok fuktighet til å tåle den bitende høstvinden.

Billigere ansiktspleie

Er lommeboka litt skranten etter ferien, kan du heller gå til innkjøp av en god peelingkrem for ansiktet, gjerne en Enzym peeling, og en fuktighetsmaske du legger på etter at du har brukt peelingkremen. Om du har problemer med tørr hud, kan du kjøpe deg noen fuktighetsampuller eller et fuktighetsserum som du legger under din vanlige fuktighetskrem.

Bli kvitt pigmentflekker

Mange plages med pigmentflekker for første gang etter en sommer. Det beste du gjør for å korrigere pigmentflekkene er en omgang med fruktsyrebehandlinger. Slike behandlinger gjøres i de fleste hudpleiesalonger og behandlinger fra; Glyderm, MD Formulations eller Obagi er alle gode fruktsyrebehandlinger. Antall behandlinger vil variere fra person til person men minimum fire behandlinger må påregnes.

Gi øynene ny farge

De fleste bryn og vipper har blitt bleket i løpet av sommeren. Kjøp permanentsverte på parfymeriet og gi brynene og vippene fargen tilbake. En god pinsett er også viktig for å nappe brynene tilbake i fasong igjen. Hvis du synes det er vanskelig å nappe brynene selv kan det være en god investering å vokse eller nappe de hos en hudpleier. Det koster fra kr 100-150 kroner. Vippene kan også være vanskelig og ikke minst ubehagelig å farge selv. Oppsøker du en salong, farger de vippene for ca. 150 kroner og fargen holder i seks uker.

Kilde: Hudpleier Monica Økshaug hos Dermateket