Gå til sidens hovedinnhold

Rederens milliongevinst

Ålesundreder har hatt en eventyrlig gevinst.

På kun to måneder har Ålesundrederen Johan Hagenæs en gevinst på 400 millioner kroner. For to måneder siden bestilte Hagenæs åtte skip for 1,2 millioner kroner. Nå gjør rederen en emisjon, og kan altså notere seg en solid gevinst.

NA24 - din næringslivsavis

Hagenæs har fått med seg den tidligere Havila-sjefen Robert Welsvik i prosjektet. Sammen skal de to hente inn 450 millioner kroner i en emisjon gjennom meglerhuset Fondsfinans, skriver Finansavisen.

Før emisjonen er prosjektet priset til mellom 325 til 425 millioner kroner. Gullgruven i prosjektet er bestillingen av åtte plattformforsyningsskip Hagenæs gjorde for to måneder siden.

samt meglerhuset Fondsfinans til å reise 450 millioner kroner i en emisjon. Men før kronene er skutt inn i selskapet har grunderen allerede priset opp prosjektet til mellom 325 og 425 mill. kroner.

Prisen var 23 mill. dollar stykket, eller 145 mill. kroner. Og det var et kupp. Hvis man skal kontrahere tilsvarende skip i dag, er prisen mellom 170 og 190 mill. kroner ved asiatiske verft og 210 til 220 mill. ved norske verft.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping