Gå til sidens hovedinnhold

Rederne klager på artikkel

En sak om rederskatten har ført til PFU-klage mot Økonomisk Rapport.

Rederne reagerer på oppslaget om at Norge er det nye skatteparadiset og klager saken inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bladet Økonomisk Rapport gjennomførte en ringerunde til 30 norske rederier for å finne ut om de planlegger å flytte ut av landet, som følge av skattereglene.

Skatteparadis
Det fant journalistene ut at ikke stemte og slo det opp under tittelen Norge - det nye skatteparadiset.

Dette oppslaget fikk Norges Rederiforbund til å reagere.

Forbundet mener journalistene og bladet har brutt paragrafen i Vær Varsom-plakaten (VVP) om meningsinnhold, bruk av direkte sitat og bruk overskrifter. I tillegg ønsker forbundet at PFU skal se på bruken av bilder.

- Vi kan ikke se å ha brutt bestemmelsene i Vær Varsom-plakaten, sier ansvarlig redaktør i Økonomisk Rapport, Magne Lerø, til NA24 Propaganda.

Likevel ser han at enkelte elementer i oppslaget kan skape reaksjoner.

Uenig i kritikk
- Det ligger noen element som kan skape misforståelser. Blant annet at vi bruker et bilde av Jens Ulltveit-Moe, men ikke har snakket med ham. Det kan gi inntrykk av at vi har pratet med ham i denne saken, mens vi egentlig har pratet med representanter fra selskapet hans, sier Lerø.

Tilsvaret fra Økonomisk Rapport er nesten ferdig utarbeidet og vil bli sendt til PFU over helgen.

- Vi kommer ikke til å ta kritikk på oppslaget vårt, men vi kan se at enkelte element kan misforstås, slik som bildet av Ulltveit-Moe, slår Lerø fast.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka