(SIDE2): Den amerikanske skuespilleren Reese Witherspoon (37) og ektemannen Jim Toth (42) ble arrestert i Atlanta, Georgia fredag formiddag. Dette melder Variety.

Ekteparet skal ha blitt stoppet av politiet tidligere fredag morgen, etter at bilen deres skal ha beveget seg over i feil kjørebane.

Ble lagt i håndjern
Witherspoon, som er kjent for sitt pertentlige image, skal ha fått en kraftig reaksjon etter at politiet konstaterte at ektemannen fikk utslag på alkotesten han ble bedt om å utføre.

Foruten å nekte å bli sittende i bilen, slik hun ble bedt om, skal hun ha skjelt ut konstabelen og spurt han om han ikke visste hva hun heter.

- Jeg er en amerikansk statsborger og jeg har lov til å stå på amerikansk jord, skal skuespilleren ha sagt til konstabelen, da han ba henne om å forholde seg rolig i bilen.

Den rebelske oppførselen førte til at Witherspoon ble lagt i håndjern, og sammen med ektemannen tatt med til politistasjonen for avhør.

Ekteparet skal ha blitt satt fri mot kausjon fredag ettermiddag, og det er forventet at paret skal møte i retten mandag kl. 08:00.

- Jeg er svært flau
Etter den noe pinlige hendelsen fredag morgen skal Witherspoon ha kommet med en uttalelse hvor hun beklager det inntrufne.

- Jeg hadde helt klart tatt en drink for mye og jeg er svært flau over det jeg sa, skriver skuespilleren ifølge The Huffington Post.

I uttalelsen står det også at hun opplevde hendelsen som skremmende, og at hun var redd for ektemannen sin. Hun medgir imidlertid at det ikke beklager oppførselen hennes.

- Ordene jeg brukte den kvelden reflekterer på ingen måte hvem jeg er. Jeg har ikke noe annet enn respekt for politiet og jeg er veldig lei meg for måten jeg oppførte meg på, står det i uttalelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forsinket innspillingen
Witherspoon er for tiden i Atlanta for å spille inn filmen «The Good Lie». I følge Varietys kilder skal arrestasjonen ha forsinket innspillingen.

Til tross for at hun ble arrestert i Atlanta fredag, var skuespilleren på plass i New York søndag kveld for å kaste glans over hennes nye film «Mud». Hun poserte da på den røde løperen, men skal ha unngått å prate med reportene på stedet.

Trebarnsmoren giftet seg med Toth i 2011, og paret fikk i september i fjor sønnen Tennessee James Tooth. Fra før har Witherspoon Ava Phillippe (13) og Deacon Phillippe (9), sammen med skuespilleren Ryan Phillippe (38).