(MittJessheim)

Barnehageassistenten fikk nok da hun skulle gå av bussen på Jessheim stasjon i forrige uke. Passasjerene som ventet utenfor bussen gikk på før hun og de andre reisende rakk å gå av.

– Jeg har så klart opplevd det før, men jeg reagerer mest nå under pandemien – at folk ikke kan holde avstanden som myndighetene ber oss om, sier Pedersen til RB.

Skrev innlegg på Facebook

Etter hendelsen skrev hun et innlegg i Facebook-gruppa Jessheim – byen vi er stolte av. Der ber hun folk om å tenke på andre under pandemien.

Pedersen forteller at det var en gruppe barn i 12-13-årsalderen som fikk henne til å reagere. Overfor RB utdyper hun at kritikken gjelder folk i alle aldere.

– Jeg er kanskje ikke like redd for viruset som mange andre, men jeg er likevel engstelig for å bli smittet. Som utplassert i barnehage er jeg rundt mange små barn, og jeg ønsker ikke å påføre dem eller andre ansatte smitte fordi noen mennesker ikke klarer å holde avstand.

Over 30 i karantene ved skole

Økende smitte i samfunnet bekymrer barnehageassistenten fra Jessheim. Også Ullensaker rapporterer om flere smittetilfeller, og søndag ble en lærer ved Gystadmarka ungdomsskole på Jessheim bekreftet smittet. 23 elever og åtte ansatte er satt i karantene.

Nyhetene om stadig nye smittetilfeller gjør Pedersen ekstra provosert av hendelsen hun opplevde på Jessheim stasjon.

– Jeg vet ikke hva de andre på bussen tenkte, men jeg kjente at jeg ble provosert. Dette er jo en av grunnene til at smitten ikke går ned i Norge, sier hun.

Oppfordrer til å holde avstand

Nå har hun en klar oppfordring til sine medpassasjerer i kollektivtrafikken:

– Flere burde ta hensyn til at det er en pandemi der ute, bruke munnbind, bære med seg antibac og ta hensyn til andre ved å holde avstand, avslutter Pedersen.

Ullensaker kommune har vedtatt en forskrift om munnbind på kollektivtransport der det ikke er mulig å holde en meters avstand. I tillegg forbyr kommunen arrangementer med flere enn 50 deltakere innendørs uten fast seteplassering.