Regina Spektor
Far
Sire/Warner

Denne eksentriske og russiskfødte New York-dama har lenge vært en hit blant både indiekids og de som velger ut musikk til amerikanske teen-dramaserier. Men noe enorm kommersiell suksess kan vel ikke Spektor skryte på seg av den grunn.

«Far» er hennes første plate siden 2006, og med flust av stjerneprodusenter på laget - deriblant Jeff Lynne (ELO) og Garret Lee (U2 og R.E.M.) - ligger på papiret det meste til rette for en popfest av dimensjoner.

Og glimtvis er det da også riktig så fornøyelig å lytte til Regina og hennes snurrige pianopoplåter. «Eet» er et strålende eksempel på hvor dyktig dama er som både låtskriver og vokalist når alt klaffer, mens den nydelige balladen «Blue» er en låt svenske Lykke Li ville drept for.

Andre ganger, som på den i overkant sukkersøte «Folding Chair», blir det litt for innstudert og kalkulerende i undertegnedes ører. Og som helhet lever dessverre ikke denne skiva helt opp til forventingene som naturlig nok er høye etter tre år uten ny musikk fra Spektor.

Men likevel kan alle som setter pris på artister som Fiona Apple og allerede nevnte Lykke Li, trygt investere i «Far» for et knippe fine låter som skapt for sene og late sommerkvelder.