- Jeg trodde først det var kid-nummeret, før jeg skjønte at regningen var på 4,6 millioner kroner. Da fikk jeg hetta. På det tidspunktet hadde jeg 37 kroner på konto. Selv med fire ukers betalingsfrist kan det blitt noe knapt med tid på å hoste opp 4,6 millioner kroner, sier Jens Kihl og ler.

Kihl hadde bestilt en boken «Livet er æve, og evig er ordet» til 250 kroner på nett. I begynnelsen av mars kom boken i posten. Sammen med den fulgte en regning på på nettet 4.643.953,75 kroner.

Kihl sier at han ikke er helt fremmed for å betale litt ekstra for denne boken.

- Det går jo til en veldig god sak siden det er en nynorsk-ordbok, Nynorsken er jo et språk konstruert av sunnmøringen Ivar Aasen, og du vet når sunnmøringer finner på noe, så er det noen som må betale, sier han.

4,6 millioner var likevel noe i overkant.

Boken ble sendt ut av Sentraldistribusjon AS, som sender ut bøker for en rekke forlag.

- Her har en av våre medarbeidere skannet feil kode, sier økonomisjef Jan Erik Stokke i Sentraldistribusjon. Han sier at slike feil vanligvis blir oppdaget i kontrollen, men at det noen ganger kan glippe på slutten av dagen. Feilskanningen gjorde at portoen beløp seg til 4.643.703,75 kroner

- Det hender en sjelden gang at en slik feil går gjennom, sier han og legger til at kundene da bare må ta kontakt så blir feilen rettet opp.

Det gjaldt også for Kihl. Han har nå mottatt en kreditnota på 4.643.953,75 kroner og en ny regning på 331,25 kroner.