RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er det knallforhold i bakkene

(Kalle Hägglund)
Sist oppdatert:
Skianlegg over hele landet teller nye centimeter fram mot helgen.

- Endelig ser man skianlegg på Sør- og Østlandet høyt oppe på oversikten over «mest snøfall siste 7 dager» på Skiinfo.no. Dette er det mange som har ventet lenge på, og nå kan Oslo-folket få seg gode pudderturer til helgen uten å reise altfor langt.

Sjekk været der du bor

Mens Vestlandet har åpnet sesongen med nesten å «drukne» i snø, kan endelig Jens-Andreas Løland og Skiinfo komme med litt stabile meldinger om snømengder.

- Det ser ut til at mesteparten av snøen som kommer frem til søndag, kommer ganske langt sør i Norge. Mitt tips er å sjekke ut blant annet Hovden, Uvdal, Gautefall og Rauland om du vil har helt fersk pudder, sier Løland til Nettavisen.

Se video fra Norefjell her:

Norefjell Park&Pow from Kristian Andersen on Vimeo.

Flott skihelg

- Natt til onsdag kom et nytt snøfall med 15 cm med florlett pudder, og ifølge værmeldingene vil østaværet bringe inn mer i løpet av torsdagen. Alt ligger med andre ord til rette for en ny flott skihelg i Hemsedal, opplyser Hilde Hagen.

Hun opplyser at det etter en litt trå start på forsesongen, så er Hemsedal Skisenter nå skikkelig i gang. Fra og med fredag er det 39 åpne bakker og hele 6 åpne parker.

Les også: - Flakskvota er brukt opp for hele nasjonen

Torsdag er meldingen fra StormGeo at kraftige lavtrykk vest i havet sloss med et kraftig høytrykk i Russland. Den store trykkforskjellen gjør at det blåser kraftig fra sørøst i det meste av landet, sterk kuling og liten storm utsatte steder.

Snø, snøfokk og kraftig vind skaper problemer på fjelloverganger og andre utsatte veistrekninger i hele landet.

Sørlandet snør ned

På Sørlandet blir det snøkaos fredag, og den kraftige vinden fortsetter også det meste av den dagen.

- Dette er ikke slik vi vanligvis har det, med en front som passerer, sier meteorolog Roar Teigen.

Det minner mest om en stillingskrig mellom lavtrykk i vest og høytrykk i øst. Det begynner å snø natt til fredag, men hovedtyngden kommer fra tidlig om morgenen.

Snøværet fortsetter hele fredag, og prognosene viser at det kommer opp til 35 centimeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere