RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Påsken er utsolgt

Foto: Paul Cowan (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Syden-turene i påsken er utsolgt, men det finnes fortsatt muligheter.

- Påsken er helt utsolgt og har vært det lenge. Salget har gått veldig bra, også sammenlignet med i fjor. Hovedferiene består, finanskrise eller ikke, sier kommunikasjonsrådgiver hos Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, til Nettavisen.

Les også: Fjellpåske på sparket

Avbestillinger
De store charteraktørene har allikevel et verktøy som kan hjelpe etternølere.

- Det er lett å se om det er noe ledig i påsken ved å gå inn på nettsidene våre og restplasser. Vi har tre ledige plasser som dukket opp i dag tidlig som avbestillinger. De er nok solgt før du får skrevet noe. Påsken er etterspurt hvert år men ble tidlig utsolgt i år når vi fikk store snøfall i slutten av februar, forklarer Ving-sjef Gunnar Grosvold.

For de aller ivrigste gjelder det å følge med på nettet fra time til time.

Ledig fra Tromsø
Også hos Apollo har Syden-påsken fra Oslo vært fullbooket ganske lenge.

- Per i dag er det ingen restplasser å oppdrive. Det eneste som finnes er rundt 10 plasser med utreise fra Tromsø til Kreta 4. april. Her kan man få en uke med opphold på godt hotell for rundt 4000 kroner, sier Leo Berbu.

- Som alltid selges påsken fra storbyene veldig tidlig og har også i år ligget helt på linje med tidligere år, legger Apollo-direktøren til.

Bypåske frister mange
Overkapasitet gjør at storbyferie i påsken også er en hit i år. Her bruker charterselskapene rutefly og da er det fortsatt muligheter for en urban og varmere påske.

- Ving har en økning på 55 prosent på dette salget så langt i år. En forklaring er betydelig økning i påsketrafikken nå som ruteflyselskapene og hoteller må sette ned prisene grunnet overkapasitet, sier Grosvold.

Han mener det er kjøpers marked når det gjelder storbyreiser.

- I påsken er det byer som Roma, Barcelona og Nice som er mest populære. Steder der våren er godt i gang og gradestokken fort kommer opp mot 20 grader i april.

Sterk krone
Mye tyder på at den norske reiselysten styres av gode tilbud. Ifølge VIA Travel kan du nå gjøre gode reisekjøp, for en sterk krone gjør det deilig å være norsk i utlandet. Dollaren og pundet kan gjøre ferieturen gunstig, men også i asiatiske land som Thailand, Singapore og Malaysia kan du leve godt for enda mindre penger.

Selv en snartur over grensa til Sverige i påsken kan både bli hyggelig og billig.

Les også: Påskeferien kan bli billig

- Det er tydelig at den lange vinteren, kombinert med rentenedgangen, har fått fart i reiselysten. De siste tre ukene har vi i gjennomsnitt solgt over 20 prosent flere reiser enn på samme tid i fjor, sier Larsen-Vonstett i Star Tour.

Nå venter selskapet et rush av bestillinger i påsken og i dagene etter påskeferien.

- Det er når vi har ferie at vi har tid til å planlegge neste ferie, og mange vil nok tenke både på sommer- og vinterferie i hytteveggen eller foran påskekrimmen hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere