*Nettavisen* Nyheter.

- Perfekt snøpåske

Foto: Reidunn Tvergrov Øye (Skiinfo/Ørsta Reiselivslag)

Nå melder «alle» om gode skiforhold over hele landet.

Den første delen av påsken kan bli fantastisk for alle som har tenkt å ha ski på beina.

En siste oversikt fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) oversikt viser at det er snø til havnivå i nesten hele landet. Unntaket er kysten av Vestlandet og deler av Trøndelag.

Perfekte påskeforberedelser

Skiinfo har også samlet sammen nye og ferske langtidsvarsler fra ledende meteorologiske tjenester. På dette grunnlaget har de laget en oversikt basert på noen skianlegg rundt i landet.

Sjekk været der du bor

- De som ønsker å stå alpint eller snowboard kan takke været for perfekte påskeforberedelser. Mange skianlegg får i disse dager gode mengder puddersnø, og med litt overskyet vær frem til lørdag vil kvaliteten på snøen holde seg, sier Espen Schrøder, daglig leder i Skiinfo Norge.

Han mener dette vil danne et godt grunnlag for påskens andre del.

- Uansett vil de som planlegger å tilbringe påsken på Vestlandet få det fantastisk. I alle fall de som ønsker seg puddersnø, legger han til.

Lite, men bra snø

Hvor mye sol det blir er fortsatt veldig usikkert, men snøgarantien kommer godt med. Det til tross for at det er mye mindre snø enn normalen i fjellet i Norge. Mer snø enn normalen finner vi langs kysten av Sør-Norge og Trøndelag, samt deler av fjellet i Sørøst Norge.

«Det er lite snø på breene over hele landet i år, slik at snøbroer som dekker sprekkene i isen er tynnere enn vanlig og man må være ekstra forsiktig ved ferdsel på breene», advarer NVE i en melding torsdag.

- Det er kommet store snømengder på Vestlandet og i deler av Nordland og Troms siste uke. Utsiktene for mer snø og enda bedre skiforhold i uken som kommer er gode over store deler av landet men dette vil avhenge av værutviklingen, forklarer Rune Engeset, NVE-forskeren som har ledet arbeidet med nettsiden seNorge.no. Gjennom hele påskeferien finner du oppdaterte snøkart her.

Les også: - Vi er bekymret for snøskredfaren

Noen har vært litt bekymret for at mildværet, selv høyt til fjells i Sør-Norge, ville medførte klisterføre mange steder. Men nå melder NVE om at med litt påfyll nå før påske, så kan det være tilbake på tørrvoks igjen.

Skiinfo spår at de fleste skianlegg vil få en veldig fin lørdag eller søndag med lettskyet og sol.

- Deretter er det bare å håpe at høytrykket kommer innover fjellheimen neste uke, sier Schrøder.

Her er skianleggene som vil få mest snø de neste 3 dagene:

 • Strandafjellet: 25 cm
 • Grong: 15 cm
 • Sunnmørsalpane: 14 cm
 • Trysil: 14 cm
 • Bjorli: 12 cm
 • Oppdal: 11 cm
 • Gålå: 10 cm

Se hele listen her.

Snøfall siste 7 dager:

 • Tyin-Filefjell: 62 cm
 • Voss-Myrkdalen 53 cm
 • Røldal: 45 cm
 • Gol 35 cm
 • Rauland: 31 cm
 • Haukelifjell: 28 cm
 • Geilo: 20 cm
 • Beitostølen: 17 cm

Her er Skiinfos første oversikt over påskeværet i skianlegg over hele landet:

Østlandet

Beitostølen: Overskyet og noen få snøbyger frem mot helgen. Deretter klarner været til lettskyet på lørdag, og Beitostølen får kanskje Norges beste skyfrie påskevær på søndag.

Gaustablikk: Overskyet frem til og med Lørdag, deretter kommer det perfekte påskeværet, og noen få kuldegrader.

Geilo: Overskyet frem til og med lørdag, deretter kommer det fint lettskyet påskevær og noen få minusgrader så man slipper klistersmøring.

Hemsedal: Overskyet frem til helgen. På fredag kommer litt puddersnø, og deretter letter været og det blir lettskyet påskevær og bare noen få kuldegrader.

Hovden: Overskyet og litt sludd og snø i ukedagene deretter overskyet og litt kaldere på lørdag.

Tryvann Vinterpark: Overskyet og relativt varme temperaturer frem til lørdag.

Trysil: Overskyet frem til fredag, og deretter lettskyet pent vær, påskevær.

Vestlandet

Røldal: Overskyet og enkelte snøbyger frem til og med søndag.

Sirdal: Overskyet og litt sludd snø frem mot helgen, deretter blir det overskyet og noen få minusgrader.

Strandafjellet: Overskyet og enkelte snøbyger frem til helgen, deretter lettskyet vær i helgen og litt snøbyger på søndag.

Sunnmørsalpane: Overskyet og litt snø og sludd frem mot helgen, deretter klarner det opp til påskevær på lørdag før søndagen kommer med mer snø.

Midt-Norge

Grong: Overskyet, perioder med sol frem til helgen, lettskyet pent vær på lørdag og puddervarsel på søndag.

Oppdal: Overskyet og kanskje litt snø og sludd frem til og med fredag, deretter kommer lettskyet og fint påskevær resten av helgen.

Vassfjellet: Overskyet og litt snø/sludd frem mot helgen, lettskyet påskevær på lørdag og deretter mer overskyet og kanskje litt snø på søndag.

Nord-Norge

Målselv: Lettskyet pent vær frem mot helgen, overskyet og litt snøvær på lørdag, deretter overskyet og temperaturer ned mot minus 8 grader på søndag.

Narvik: Påskevær og deretter lettskyet vær frem mot helgen, deretter overskyet og kaldere temperaturer ned mot -8 grader med sjanse for pudderalarm på lørdag og lettere overskyet vær på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag