RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slush og vårluft i bakkene

Foto: Privat (Skiinfo)
Sist oppdatert:
For de som fortsatt vil holde litt på vinteren - flere skianlegg er åpne 1. mai-helgen.

- Den første helgen i mai markerer for alvor at snøen er i ferd med å smelte bort fra vinterskianleggene i Norge, sier Ketil Christensen i Skiinfo til Nettavisen.

Les også: Hit går sesongens siste skitur

Drømmen om en siste skitur lever i beste velgående.

Årets største, lengste og viktigste afterski

Til helgen avsluttes sesongen på Gol-Storefjell, Haukelifjell, Hemsedal, Hovden, Målselv og Trysil.

- Det er stor variasjon i hvordan de forskjellige skianleggene velger å feire sesongen siste dager. Noen steder er det full festival, med fokus på å skape årets største, lengste og viktigste afterski, mens andre steder velger å legge forholdene til rette for dem som først og fremst ønsker å stå på ski.

- Narvik og Tyin-Filefjell holder fortsatt heisene åpent en stund til, og det rapporteres om fortsatt gode forhold på steder som Geilo og Beitostølen selv om skiheisene har sluttet å gå, legger Christensen til.

Klart for sommerski

Et kjent vårtegn for de største skientusiastene er at sesongens første sommerskisenter åpner samtidig. Folgefonn Sommerskisenter er først ute, tett etterfulgt av Galdhøpiggen Sommerskisenter som åpner 13. mai. Stryn Sommarskisenter har satt seg som mål å åpne i slutten av mai, etter at sommersatsingen lenge hang i en tynn tråd.

Her er Skiinfo-oversikten over skiavslutningene denne helgen:

Trysil:

Kan fremdeles skilte med 16 åpne bakker i alpinanlegget og 75 cm snø i nedfartene og i terrenget på toppen. Den offisielle sesongavslutningsfesten er allerede historie, så her er det kanskje lurt å legge turen hit hvis du ønsker å stå på ski i ro og mak.

Gol-Storefjell:

Familievennlig anlegg som fikk 5 cm med snø på mandag. Med 70 cm snø i nedfartene og terrenget, samt litt nysnø, ligger forholdene til rette for en meget flott sesongavslutning. Hele alpinanlegget holder åpent og langrennsforholdene skal fremdeles være glimrende.

Hemsedal:

Anlegget rapporterer at de har 90 cm med snø i nedfartene og 110 cm i terrenget på toppen. Årets 1. mai-festival i Hemsedal byr blant annet på konserter og konkurranser.

Hovden:

Melder om snødybder på henholdsvis 35 cm i nedfartene og 25 cm i terrenget. Terrengparken og 14 alpine nedfarter er fremdeles åpne. Hovden avrunder sesongen med konkurranse med høye, lange og luftige svev i terrengparken.

Haukelifjell:

Det falt 2 cm med nysnø på Haukelifjell torsdag og det meldes om rundt 80 cm med snø i nedfarter og terrenget. Haukelifjell holder 5 av 10 nedfarter åpne avslutningshelgen.

Målselv:

Anlegget fikk så mye som 25 cm med nysnø på onsdag, og har til sammen 45 cm i nedfartene og 60 cm i terrenget. 1. mai-helgen blir det full ompastemning på ekte Tyrolervis i bakkene, på afterskien og i grytene. Det blir også konkurranser i rævkrok, tautrekking, parallellslalåm, og selvsagt kåring av beste tyrolerantrekk, melder arrangørene.

Les også:1. mai-helgen kan blåse bort

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere