RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 år siden murens fall

Foto: Adrià Ariste Santacreu/Flickr (Creative Commons)
– og det skal feires.

Sommeren og høsten 2009 er virkelig tidspunktet å besøke Berlin, i alle fall for den kultur- og historiebevisste. I år er det 20 år siden den forhatte muren ble revet. Den 9. november 1989 skjedde begynnelsen på slutten for et delt Tyskland, og denne begivenheten feires naturligvis med brask og bram.

Finn de beste prisene på fly, hotell og leiebil her.

Fest og feiring
Den offisielle starten på feiringen skjedde 7. mai på Alexanderplatz og resten av året vil nær sagt alle kulturinstitusjoner ha spesielle evenementer til glede for både fastboende og tilreisende.

For turister er det nær sagt obligatorisk å besøke Checkpoint Charlie Museum, DDR Museum, Stasi Museum og Kennedy Museum. Alle vil gi deg innblikk i nyere historie og kunnskap om den kalde krigen, muren og livet i et delt land. I tillegg til utstillinger og kulturinnslag vil det naturligvis også bli en rekke mer folkelige gatefester og forestillinger utendørs.

«Jeg er ikke tysk, men jeg er Berliner!»
Berlin er en av de desidert beste weekendbyene du kan besøke. Ikke bare er det kort flytid og daglige avganger. Du har også en rekke flyselskaper å velge mellom som gjør at billettprisene til Berlin som regel er svært lave. Fly for eksempel med SAS, Air Berlin eller Norwegian. Sistnevnte har flere avganger med tur og returpriser til under tusen kroner.

Berlin er en miks av bohemer og politisk korrekte, noe som gir byen en atmosfære du knapt finner i en annen europeisk by. Berlin har også et svært hyggelig uteliv som har et tilbud som tilfredsstiller alle, et fantastisk utbud av kultur og store parker og anlegg hvor man kan nyte varme dager med bading og picnic.

Se fotogalleri om Berlin hos Reiseplaneten.

Mat og Øl
I Berlin elsker innbyggerne mat og øl! Enorme ølhaller med store ølglass og enda større stemning får selv sjenerte nordmenn til å trekke fram noen tyske gloser utover kvelden. Du kommer til å elske pølser. Prøv en currywurst når du slentrer hjem til hotellet om kvelden. For gourmetturister finnes det naturligvis en rekke meget gode restauranter i Berlin.

Les mer om Berlin, se videofilmer og mye mer hos Reiseplaneten.

Høydepunktene under feiringen
I oktober kommer det franske teaterkompaniet Royal de Luxe som i sin oppsetting vil ta i bruk gigantiske dukker. Forestillingene er ment å være gratis og blir holdt rundt Brandenburger Tor og Hauptbahnhof, sistnevnte er Berlins store jernbanestasjon.

På selve dagen den 9. november, er det konsert ved Brandenburger Tor med påfølgende gatefest som ifølge ryktene skal nå de helt store dimensjonene. Bestill hotell nå hvis du har tenkt deg til Berlin til disse evenementene.

Museer for deg som vil lære mer
Checkpoint Charlie Museum (Mauer Museum), Friedrichstraße 43–45

DDR-Museum, Karl-Liebknecht-Str. 1

Stasi Museum, Ruschestraße 103

Kennedy Museum, Pariser Platz 4a

Gå til reiseplaneten for å hente komplett program for 20-års feiringen.
Få gratis reiseguide om Berlin her.
Få reiseguider til flere destinasjoner her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere