RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 åpne skianlegg til helgen

Foto: Asgeir Linberg (Hafjell Alpinsenter)
Sist oppdatert:
Vinteren har for alvor inntatt norske skianlegg.

- Den kommende helgen er det 30 skianlegg som holder åpent. Blant anleggene som åpner er Kongsberg skisenter og Voss Fjellandsby, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo Norge til Nettavisen.

Sjekk været der du bor

En uke med både snø og kulde har vært gode nyheter for alle skiinteresserte.

- Den siste uken er det Røldal som har fått mest nysnø med 45 cm på en dag, som ble en real pudderalarm. Det er ventet mer snø, og på topp av de åpne skianleggene er det Gaustablikk som venter 28 cm nysnø i løpet av de fire neste dagene, forklarer Løland.

90 cm i Voss
Skiinfo tror også mange vestlendinger ser ekstra fram til denne helgen hvor Voss Fjellandsby åpner. De har nå 90 cm med snø i terrenget på sin toppstasjon.

- Vi åpner 2 heiser og 4 nedfarter og har rabatterte heiskort, reklamerer Per Berge i Voss Fjellandsby.

Østlandsfolket får også et bredere tilbud denne helgen da Kongsberg skisenter åpner. Peer Berge i Kongsberg skisenter ser fram til snøfallet som er ventet i helgen (22 cm ifølge Snowfinder), og med kanonprodusert snø som underlag ligger alt til rette for en flott skihelg.

Snowfinder om de siste snømengdene:

  • Gautefall 32 cm (Håper å åpne neste helg)
  • Gaustablikk 28 cm (Åpent i helgen)
  • Norefjell 26 cm (Åpent i helgen)
  • Vrådal 25 cm (Åpner til helgen)
  • Kongsberg 22 cm (Åpner til helgen)
  • Hemsedal 19 cm (Åpent)

Sjekk alle snøforholdene her.

Også Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener skisesongen kan starte nå, melder ANB.

I NVEs ferske snørapport, «Snømengder i Norge per 3. desember 2009», står det følgende:

«I løpet av siste uke har det vært litt varmere enn normalt i hele landet. Nedbøren har likevel kommet som snø i lavlandet, men i de aller, aller mest kystnære områdene smeltet dessverre snøen før kuldegradene kom. Snøgrensen går likevel relativt lavt flere steder, og det er skimuligheter for eksempel høyt i Oslomarka. På Vestlandet og i Nord-Norge har de også fått et etterlengtet snøfall, så nå skulle det være skimuligheter for alle skiinteresserte! Mest snø kom det vest for vannskillet, med opp mot 100 mm snø enkelte steder.»

Gode forhold i bakkene
Ellers melder Skeikampen om kuldegrader og ekte natursnø har bidratt at anlegget nå kan åpne enda flere heiser og nedfarter.

Hovden har snøfallet fra før forrige helg, samt en skikkelig god kuldeperiode denne uken, gitt veldig bra snøproduksjon. - Både Hovden-expressen og hovedløypa Mor Åse kan nå åpne, sier Anne Karin Grimestad i Hovden Skisenter.

Hafjell kan friste med drømmeforhold og gir dette som julekalendergave til sine skikjørere. - Herlig med snø og nå starter vi kveldskjøring 8. desember, jubler Lars N. Thomas, markedsansvarlig i Hafjell Alpinsenter.

Oppdal åpner World Cup løypa i Stølen opp til Liautgarden kommende helg.

Kulda og snøen er kommet til Trysil, og til helga åpner bakkene i Fageråsen igjen, denne gangen for godt. Kulda gjør at Trysil kan produsere store mengder snø, i tillegg har det kommet godt med natursnø. - I helga blir det nok enda bedre i bakkene med snøen som skal komme, lover Jan Linstad, driftssjef i Trysilfjellet Alpin AS.

- Fantastisk start, konkluderer Einar Øyo i Geilo Skiheiser. Ved siden av Geilo Taubane og Geilolia åpnet også skisenteret på Kikut denne helgen.

Kalde netter
Kulden gir seg noen steder fram mot helgen, men på Røros har de allerede opplevd en vinternatt med minus 21 grader. Kombinasjonen sørøstlige vinder og stillestående luft har fått temperaturene til å synke i Trøndelag fra tirsdag kveld, skriver adressa.no.

Natt til torsdag ble den laveste temperaturen i landet målt lenger sør, med minus 24,8 grader på Drevsjø i Hedmark. Det melder yr.no.

Få været på mobilen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere